Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Şahin Batallı, 2012 Gıda Worldfood İstanbul’u Değerlendirdi 

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı: 
“Türkiye’de Tanıtım Gurupları Sektörel Ortak Akıl Platformuna Dönüşmüştür”

GAZİANTEP (İHA) - Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da gerçekleştirilen 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul ürünleri ve Teknolojileri Fuarını değerlendirdi.


Başkan Batallı, açılışını Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yaptığı 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarına katılan sektörle ilgili firmaları ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) standını ziyaret eden Batallı, tanıtım guruplarıyla sektörel kardeşliğin sağlandığına dikkat çekti. Fuarın gıda sektörü için önemli bir oluşum içerdiğine dikkat çeken Batallı, “Türkiye’nin dört bir yanında yetiştirilen tarımsal ürünlerin ve bu ürünlerle elde edilen mamullerin dünya kamuoyuna tanıtıldığı bu tür fuarlar sektörel gelişim için önem taşıyor” dedi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehti Eker’le de görüşen Batallı, tanıtım guruplarının kurulmasıyla firmaların dünya ticaret arenasında daha güçlü hale geleceğini söyledi. Gerek UR-GE gerek tanıtım guruplarıyla birlikte firmalarda hızla markalaşma sürecinin sürdüğünü belirten Batallı, şöyle konuştu: “Bugün Türkiye’nin birçok kentinden firmalarımızın kendi ürünlerini tanıtmak ve uluslar arası düzeye taşımak için katıldığı 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarında sektörümüzün ne kadar çok geliştiğini gözlemek mümkün. Ekonomi Bakanlığının desteğiyle TİM tarafından Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri bünyesinde kurulan tanıtım gurupları aslında iç dinamikler arasındaki bilgi alışverişi ve yakınlaşmayı da sağlamıştır. Dünya genelinde sürdürülecek olan tanıtım faaliyetleriyle ilgili sektör içi firmalar tanıtımların başarıyla gerçekleştirilmesi için AR-GE desteği verirken tanıtım guruplarının katılacağı her türlü organizasyon için de sürekli fikir üretmektedir.

MBTG’nın Türkiye’de gerçekleştirdiği ilk tanıtım çalışmalarını 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarında yakından izliyoruz. Yabancı ziyaretçilerin akın ettiği stantta sektörel kardeşliğin ortaya koyduğu güzel çalışmaları görmek mümkün. Bundan sonraki adımda faaliyetler asıl hedeflenen yurt dışı pazarlarında gerçekleştirilecek. Bu anlamda MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nun şahsında gurup üyelerini ve destek verenleri yürekten kutluyorum."

20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarına katılan sektörümüzle ilgili firma stantlarını MBTG Başkanı Sayın Ahmet Tiryakioğlu ve Muhasip Üye Abdurrahman Avcı ile birlikte ziyaret eden Batallı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Firma yetkililerinden sektörle ilgili sorunlarını, yeni yapılanmadaki çalışmalarını ve tanıtım guruplarından beklentilerini dinleyerek notlarımız arasına aldık. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim kurduğumuz bu tanıtım gurupları iç ve dış piyasalarda yabancı rakipleri ve iç piyasa rakipleriyle yarışan Türk üretici firmaları dış ve iç tanıtımda adeta tanıtım kardeşliği oluşturmuş, firmalar ve firma yetkilileri arasında inanılmaz bir yakınlaşma meydana gelmiştir.

Bu Türkiye’nin üretiminden iç ve dış piyasa tüketimine ve ihracatına kadar bütün alanları olumlu etkileyecektir. Bilgi paylaşımına giden firmalar tanıtımların uluslar arası düzeyde en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için el ele vermiş ve en güzeli bulma çabasındadır. Bu oluşumda elbette bizler kadar tanıtım gurup başkanlarımızın ve yönetim kurullarının da önemli rolü olmuştur. Hepsini yürekten kutluyor 2023 hedefine doğru emin adımlarla yürürken bu hedefe ulaşma yolundaki çalışmaların firmalarımızdaki markalaşma sürecini de artırdığını görmekten mutluluk duyuyorum”

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı, MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve MBTG Muhasip Üyesi Abdurrahman Avcı fuardaki bütün stantları birlikte ziyaret ederek firma yetkilileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Ekleme Tarihi
10.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: 2012 Gıda Worldfood İstanbul, Şahin Batallı
Link: Şahin Batallı, 2012 Gıda Worldfood İstanbul’u Değerlendirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız