Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yeni Pazar Yerleri Yönetmeliği

Mersin Esob Başkanı Talat Dinçer: 
“Modern Semt Pazarları Kurulması Gerekir” 
“Belediye Başkanları Gelişi Güzel Pazar Yerlerine İzin Vermemeli”

MERSİN (İHA) - Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, sokak aralarından kurulan pazar yerlerinin bir önce kaldırılması gerektiğini ifade ederek, “Bu tür yerler yerine trafik, can ve mal güvenliğinin sağlandığı kapalı ve modern semt pazarlarının kurulması gerekir” dedi.


İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mustafa Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Ercan Karteper ile dört merkez ilçe zabıta müdürü ve Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Fuat Kalkan ile bir araya gelen ESOB Başkanı Dinçer, Pazar Yerleri Yönetmeliği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Başkan Dinçer, belediyelerin pazar yeri kuruluşu komisyonlarının, sokak aralarına gelişigüzel kurulan ve çirkin görüntü oluşturan pazar yerlerinin kaldırılması için çalışmalara başlaması gerektiğini kaydetti.

Belediye İmar Müdürlükleri ile Milli Emlak Müdürlüklerinin modern şehirciliğe uygun semt pazarlarının kurulması yönünde koordineli bir şekilde çalışması gerektiğinin altını çizen Dinçer, “İlgili müdürlükler sınırları içerisinde uygun arazileri tespit ederek, modern şehirciliğe uygun pazar yerleri kurulması yönünde gerekli çalışmaları yapmalıdır” dedi.

Sokak aralarına gelişi güzel kurulan trafik, can ve mal güvenliğinin olmadığı pazar yerlerinin modern şehirciliğe gölge düşürdüğüne dikkat çeken Dinçer, “Yönetmeliğin 7. maddesi bir an önce faaliyete geçirilmelidir. Yer tespitinde 3. ve 4. maddeler dikkate alınarak, her türlü mal ve can kaybı ile trafik tedbirlerinin alındığı, yerleşik esnafın mağdur edilmediği, her türlü zabıta kontrolünün rahatça yapılabildiği, açıkta gıda satışının denetimin yapıldığı modern pazar yerleri için geri sayım başlamalıdır” diye konuştu.

Yönetmelikte var olan kapalı pazar yerlerinin eksikliklerinin de belediyelerce biran önce giderilmesi gerektiğine vurgu yapan Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarım İl Müdürlüklerince yapılan denetimlerde kapalı pazar yerlerinde eksiklikler tespit edildiğince esnafımız ağır cezalara maruz kalıyor. Esnafın mağduriyetinin önlenmesi için yerel idarelerce gerekli tedbirler alınmalı. Biz birlik olarak ilimizin modern semt pazarlarına kavuşması esnafımızın ve halkımızın mağduriyetinin giderilmesi için ilgili yönetmeliğin takipçisi olacağız. Bu toplantıları sık sık yenileyerek yerel yönetimleri konunun takipçisi olmaya teşvik edeceğiz.”
alt
alt

Ekleme Tarihi
11.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yeni Pazar Yerleri Yönetmeliği
Link: Yeni Pazar Yerleri Yönetmeliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız