Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bozüyük’ün Köylerinde Toprak Analizi Başlatıldı

BİLECİK (İHA) - Bozüyük Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından köylerde bilinçli gübreleme yapılması amacıyla toprak tahlili ve analizi çalışmaları başlatıldı.


Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Çalışmalarda belirli bir program çerçevesinde köylere gidilerek, tarlalarda uygulamalı olarak ziraat mühendislerinin gösterim ve uygulamalarıyla çiftçilerimize gösterilerek, görsel açıdan da lifletler dağıtılarak pratikte daha fazla fayda sağlayabilmesi amaçlanıyor” denildi.

Daha karlı ve yararlı üretim için çalışıldığı belirtilen açıklamada, “İlçemizde mevcut çiftçilerimizin ulaşılabildiği kadarıyla tümünün toprak tahlili ve analizinin yaptırılarak ve alınan toprak numunelerinin laboratuara gönderilerek çıkacak sonuca göre bilinçli gübreleme yapmalarının sağlanması ve daha bilinçli, karlı ve duyarlı bir üretim gerçekleştirilmesinin sağlanmasına çalışılıyor.

Ayrıca bakanlığın uyguladığı toprak analiz desteğinden ilçemiz çiftçilerinin de yararlanabilmesi ve haberdar olması amaçlar arasında yer alıyor. Toprak ve çevre koruma açısından önemi, bilinç ve karlılık seviyesinin yükseltilerek, çiftçilerimizin ekonomisinin daha yüksek düzeylere çıkartmak ve böylelikle bu ve bunun gibi tüm tarımsal teknik ve uygulamaların arttırılması ile tarıma yönlenmeyi sağlanması amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Ekleme Tarihi
12.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Toprak Analizi, tahlil, çiftçi, gıda, tarım, ziraat
Link: Bozüyük’ün Köylerinde Toprak Analizi Başlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız