Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yayla Tarım, üretim kapasitesini gelecek yıl artıracak

Gelecek yıl bin 500 metrekarelik ilave kapalı alan yatırımı yapmayı planladıklarını söyleyen Mehmet Yayla, bu yatırımla üretim kapasitelerini 6 bin 500 tona, paketleme kapasitelerini ise saatte 11 tona çıkaracaklarını dile getirdi.


AKŞEHİR - Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 26 bin metrekare açık, 2 bin 500 metrekare kapalı alandaki tesislerinde üretim yapan Yayla Tarım, bu yıl rojelendirmesini tamamladığı bin 500 metrekarelik ilave kapalı alan yatırımına 2013’ün başında başlayacak.

Bu yatırım ile üretim kapasitelerini yıllık 4 bin 500 tondan 6 bin 500 tona çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan Yayla Tarım Ürünleri ve Nakliyat Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yayla, “Bölgede en teknolojik ve en büyük kapasiteli işletmeye sahibiz. Üretim artışına bağlı olarak yapacağımız ilave kapalı alan ve makine yatırımıyla saatte 7 ton eleme ve paketleme kapasitesini saatte 11 tona çıkaracağız” dedi.

Firmalarının 1992 yılında yem, un ve kepek satışı yaparak tarım sektörüne girdiğini anlatan Mehmet Yayla, 1997 yılında şirketleştiklerini söyledi. Aynı yıl şirket olmakla birlikte kimyevi gübre satışına da başladıklarını belirten Yayla, “1998 yılında bu faaliyetlerimize zahireciliği ekledik. 2005 yılında sertifikalı buğday satışına başladık. 2007 yılında da bakliyat üretimi ve paketlemesine girdik” diye konuştu. 2010 yılında da da sertifikalı tohum üretimine başladıklarını aktaran Yayla, sertifikalı tohum üretimine de gelecek dönemde ağırlık vermek istediklerini kaydetti. Bu doğrultuda çalışmalarının devam ettiğini ileten Yayla, bu yıl ayrıca zirai ilaç satışına da başladıklarını dile getirdi.

Üretiminin yüzde 80’ini fasulye oluşturuyor

Bakliyat sektörüne 2007 yılında girdiklerini ve üretimlerinin yüzde 80’ini fasulyenin oluşturduğunu belirten Yayla, fasulye üretiminde İç Anadolu Bölgesi’nde ilk sıralarda yer aldıklarını aktardı. Yayla, üretimleri arasında yeşil mercimek ve nohudun olduğunu dile getirdi. Ürünlerini ‘Yaybak’ markasıyla 1, 2, 5, 25 ve 50 kilogramlık ambalajlarla tüketiciye sunduklarını ileten Yayla, şöyle konuştu:

“Ağırlıklı olarak 25 ve 50 kilogramlık ambalajlarda üretim yapıyoruz. Ege, Marmara ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri’nde pazarlama ve satış faaliyetleri sürdürüyoruz. Üretimimizin yüzde 60’ını özel markalar isteyen firmalar için kullanırken, kalan yüzde 40’ını ise kendi markamızla iç piyasaya sürdük.”

ISO ve HACCP Belgeleri almayla ilgili de son aşamaya geldiklerini bildiren Yayla, bu yıl faaliyetlerini bu belgelerle devam edeceklerini söyledi.

Akşehir merkezde bir ofis, aynı zamanda satış alanlarının bulunduğunu söyleyen Yayla, Akşehir buğday pazarında altı farklı dükkan ile bin 80 metrekareden oluşan depoya sahip oldukları bilgisini verdi. Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde de bakliyat tesislerinin yer aldığını belirten Yayla, sözlerine şöyle devam etti:

“Komşu ilçe Doğanhisar’da bir satış ofisimiz yer alıyor. Yine komşu ilçelerimizden Yunak’ta bin 100 metrekaresi kapalı 19 bin metrekaresi açık satış ve üretim tesisimiz bulunuyor. Konya buğday pazarında da bakliyat ağırlıklı alım yapan bir şubemiz var. Ayrıca aile bireyleri olarak yaklaşık 4 bin dekarlık bir alanda sulu tarımla uğraşıyor ve tarıma dayalı yatırımlarımızı sürdürüyoruz.”





kobiden.com

Ekleme Tarihi
12.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: yayla tarım, un, kepek, yem, yatırım, iş geliştirme, gıda, tarım, ziraat
Link: Yayla Tarım, üretim kapasitesini gelecek yıl artıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız