Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bafra Pirinç Fabrikası dualarla sezonu açtı

SAMSUN (CİHAN) - Samsun Gıda bünyesinde bulunan Bafra Pirinç Fabrikası kesilen kurban ve sonrasında yapılan dualarla yeni sezon çeltik alımlarına başladı.


Yeni dönem çeltik alım sezonunun ilk gününe Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, Bafra Pirinç Fabrikası İşletme Ortağı Muzaffer Şahin, Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı Müdürü Muharrem Soylu Bafra pirinç Fabrikası İşletme Müdürü Volkan Aksu ve Bafra ve civarındaki üreticiler katıldı.

Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk yeni sezonda 20 bin ton çeltik alımı hedeflediklerini belirterek, üreticilerin desteğiyle bu hedefe çok rahat ulaşacaklarına inandığını söyledi. Fatih Öztürk, “Türkiye rekoltesinin 7’de birini sağlayan Bafra ve Çarşamba ovalarının çeltik kalitesi Türkiye tarafından izleniyor. Bu bölgedeki Osmancık cinsi çeltik Türkiye’nin en iyi çeltiği haline geldi. Dolayısıyla bütün Türkiye’nin gözü bizim ovalarımızda üretilen çeltikte. Çeltikte Bafra markasını ortaya çıkarabilme adına mücadele ediyoruz. Bütün üreticiler ve sanayiciler bu konuda yoğun çaba gösteriyor. El birliği ile bunu başaracağız. Çiftçinin ürettiğinin karşılığını alabilmesi için verilen bu mücadele başarıya ulaşacak. Sezon iyi geçecek. Hem üretici kazanacak hem sanayici kazanacak. Bu yıl geçtiğimiz yıldan daha iyi bir çeltik dönemi geçireceğiz." dedi.

Samsun’un çeltik üretiminde büyük yer ve önem kazandığına dikkat çeken Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk de şunları söyledi: "Türkiye’de bu yıl çeltik üretiminin 900 bin ton civarında olması bekleniyor. Samsun’da ise bu rakam 140 bin ton civarında olacak. Samsun Gıda olarak biz de 20 bin ton civarında çeltik üretimini kendi tesislerimizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Başta Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde olmak üzere bölgedeki birçok üreticinin ürettiği çeltikleri alıyoruz. Ülkem markası ile birlikte üreticilerimizle el ele vererek kaliteyi yakaladık. Bizim firma olarak önceliğimiz kaliteli hizmet, kaliteli ürün. Bunu da bölge üreticilerimizle birlikte başarıyoruz. Hep beraber Bafra pirincini ülke genelinde bir marka haline getireceğiz." 

Ekleme Tarihi
16.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: bafra, pirinç, fabrika, gıda, tarım, ziraat
Link: Bafra Pirinç Fabrikası dualarla sezonu açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız