Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yumurta Fiyatları El Yakıyor 
Tüketiciler Yumurta Fiyatlarından Şikayetçi Oldu

DİYARBAKIR (İHA) - Son zamla yumurta fiyatları, tüketicilerin şikayetine neden oldu. Bir süre önce 30’luk kolisi 5-6 liraya satılan yumurtanın son zamla 13 liraya kadar çıkması vatandaşların tepkisine yol açtı.


Diyarbakırlı yumurta satıcısı Selim Dündar, uzun yıllar yumurta toptancılığı ve perakende satıcılığını yaptığını ve böyle bir zamla karşılaşmadığını söyledi. Yumurta fiyatının daha da artacağının söylendiğini anlatan Dündar, şöyle konuştu: "Müşterilerimiz yumurtadan kaçar oldu. Herkes şaşkına uğramış durumda. Okullar açıldı, kış ayları yaklaştı, Bilindiği gibi yumurta bu aylarda en fazla tüketilen gıda maddesi. Bazı toptancılar depolarındaki yumurtayı piyasaya sürmek istemiyor. Bu işe birilerinin dur demesi gerekmektedir. Bizim diğer iş kolumuz et satıcılığıdır. Şimdiye kadar Diyarbakır merkezinde 30 liraya satılan 1 kilo et 20 ile 18 liraya düştü. Tabii ki bu durumda şaşırtıcı bir olay."

Yumurta fiyatlarının tüketicileri şaşırttığını belirten Aziz Yıldız, bu durumun kendilerini zora sokacağını şöyle anlattı: “Kış aylarında zorluk çekeceğimiz şimdiden belli oldu. Birçok gıda maddesinde olduğu gibi kışın başlıca tükettiğimiz yumurtaya zam geldi ve bunun artmasının beklendiği belirtiliyor. Biz dar gelirli vatandaşlarız, çocuklarımız okula gidiyor, ne yedireceğiz onlara. Kolisini 5 -6 TL'ye aldığımız yumurta adeta uçtu. Birden fiyatlar 12-13 TL'ye yükseldi. Daha yağışlar başlamadı, öyle zannediyorum daha da artar. Yetkililerin bu zam işlerine bir çözüm getirmesini bekliyoruz."

Ekleme Tarihi
17.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yumurta Fiyatları El Yakıyor
Link: Yumurta Fiyatları El Yakıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız