Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ağrı protokolü, organik tarım kahvaltısında bir araya geldi

AĞRI (CİHAN) - Ağrı Protokolü, organik tarım kahvaltısında bir araya geldi. Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, kurum müdürleri ve gazetecilerin bulunduğu kahvaltı, Ağrı’nın Yığıntepe köyünde gerçekleştirildi. Açık havada verilen kahvaltıda tamamen organik olarak yetiştirilen ürünler ikram edildi.


Ağrı Valisi Tekinarslan, kahvaltı için Ağrı Ziraat Odası (AZO) Başkanı Yavuz Aydemir’e teşekkür etti. Vali Tekinarslan, “Ziraat Odası Başkanımız Yavuz Bey’in gayretleri ile gerçekten çok anlamlı bir yatırım yapılmış. Hiçbir zirai ilaç kullanılmadan yaklaşık 17 çeşit organik tarım ürünü yetiştirilmiş. Ağrı ilimiz çok temiz havaya ve toprağa sahip. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, imkanları varsa kendi bahçelerinde bu ürünleri yetiştirmeleri ve aile ekonomisine katkı sağlamaları. Tabi organik üretim sadece tarım ürünleri ile sınırlı kalmamalı. Ağrı, hayvancılık için de oldukça verimli bir coğrafyaya sahip. Biz ileriki zamanlarda organik hayvancılık için de vatandaşlarımızla neler yapılabilir bunu görüşeceğiz ve inaşallah en kısa zamanda da girişimlerimizi başlatacağız." şeklinde konuştu.

Kahvaltının ev sahipliğini yapan AZO Başkanı Yavuz Aydemir, ziraat odası olarak 2 yıldır organik tarım ürünleri yetiştirdiklerini belirtti. Aydemir, "Ağrı’da sadece buğday ve arpa değil, emek verince onlarca alternatif ürün yetiştirme imkanı olduğunu bugünkü kahvaltıda göstermiş olduk. Ağrı’da geleneksel tarım ürünleri dışında neler yetiştirilebilir ziraat odası olarak bu konuda araştırmalar yaptık. Araştırmalar sonucu belirlediğimiz ürünleri Yığıntepe köyündeki tarlalarımızda ektik. Ve tamamen doğal yollardan yani hiçbir zirai ürün kullanmadan 17 çeşit organik tarım ürünü yetiştirdik. Şimdi amacımız, bu alternatif ürünlerti çiftçilerimize anlatmak, onları bu konuda bilinçlendirerek ek gelir elde etmelerini sağlamak." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
17.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ağrı protokolü, organik tarım kahvaltısında bir araya geldi
Link: Ağrı protokolü, organik tarım kahvaltısında bir araya geldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız