Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Özselamoğlu, sektörün baharat ihtiyacını karşılıyor

Özselamoğlu Group, Envai markası ile üretimini sağladığı baharat ve pastacılık grubu ürünleri ile nihai tüketiciye hizmet sunuyor.


KAYSERİ - Sektöre baharat üretimiyle hizmet sunan Özselamoğlu Group, Envai markası ile üretimini sağladığı baharat ve pastacılık grubu ürünleri ile nihai tüketiciye hizmet sunuyor. Nalo ve Wiss markalı ürünleriyle kombiler, beyaz toz bağlayıcılar, fonksiyonel karışımlar, soya grubları, baharat ekstratları ve kılıflar ile de beyaz ve kırmızı et sektörüne ürün imal eden firma, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden yatırımlarının yanı sıra kurumsallaşma çalışmalarını da ilerletiyor.

Özselamoğlu Group Genel Müdürü A.Kadir Özselamoğlu, sektördeki sorunlara çözüm olabilecek özel üretimlerle tüketici ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Piyasanın ihtiyaçları ve et sektörünün gelişmesi ile bu sektöre adım attıklarını, beyaz ve kırmızı et için kombilerini sunduklarını aktaran Özselamoğlu, “Salam, sucuk, sosis ve jambon için kombiler üretiyoruz. Ayrıca ürünlere dolgunluk, istenilen görünüm ve kolay kesim imkanı ve üründe uygun kıvamı yakalama kolaylığı sağlayan kombilerimiz de mevcut. Bütçelerin kısıtlı olması bu tarz ürünlerin tüketimini artıran etkenlerden biri. Ama gıda sektöründe kalite son derece önemli” dedi.

Bünyelerindeki Ar-Ge laboratuvarlarıyla sürekli ürün geliştirdiklerini söyleyen Özselamoğlu, denemekte oldukları ürünler hakkında da kısaca şu bilgileri verdi:

“Biz yöresel tatlar üzerinde çalışıyoruz. Harç ve sos gruplarını çok iyi geliştiriyoruz. Sos grubuna örnek verirsek, köri sosu, cacık sosu, barbekü sosu, acı sos gibi birkaç çeşidimizi sıralayabiliriz. Firma olarak Ar-Ge’ye önem veriyoruz ve bütçe ayırıyoruz.”şeklinde belirtti.

Ürünlerini iç pazarın yanı sıra Avrupa pazarında da değerlendirmek istediklerini aktaran Özselamoğlu, “Tarımsal ürünlerin verimliliğindeki iniş çıkışlar nedeniyle ihracat rakamlarımız değişiyor. Üç yıl önce ihracatçı firmalara ürün vererek dolaylı ihracata başladık. Üreticisi olduğumuz pastırma çemenini Avrupa pazarına ihraç ediyoruz. Üretici olarak pazarda iyi bir konumdayız. Hedefimiz pastırma çemeninin ihracatındaki yakaladığımız başarıyı diğer ürünlere de yaymak. Bunun için 2012 yılında ihracat departmanımızı genişleterek, gerekirse belirli illerde ofisler açıp, ihraç kanalllarımızı genişleterek, yeni bir organizasyon şeması kuracağız” aktarımını yaptı.






kobiden.com

Ekleme Tarihi
18.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Özselamoğlu, sektörün baharat ihtiyacını karşılıyor
Link: Özselamoğlu, sektörün baharat ihtiyacını karşılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız