Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yumurta fiyatlarındaki artış -Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Kula: -''Yaz aylarındaki dip fiyatla karşılaştırıp, yumurta fiyatlarının çok yükseldiğini söylemek doğru değil''

BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, yaz aylarındaki dip fiyatla karşılaştırıp, yumurta fiyatlarının çok yükseldiğini söylemenin doğru olmadığını bildirdi.

     Kula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yumurta fiyatlarının normal seviyelerine geldiğini, yaklaşık üç aydır zararına üretim yapan üreticilerin, para kazanmaya başladığını söyledi.

     Yaz aylarında 13 kuruşa kadar gerileyen yumurta fiyatlarının, bugünlerde 19,5 ve 23,5 kuruş aralığına geldiğini dile getiren Kula, şöyle konuştu:
     ''Balıkesir'de ilçeleriyle birlikte günde 4 milyona yakın yumurta üretiliyor. Üretici, yaz boyunca bu yumurtayı zarar etmesine rağmen üretmeye, tesisini işletmeye devam etti. Yaz aylarındaki 13 kuruş dip fiyattır. Yaz aylarında yumurta tüketimi düştüğü için fiyatlar, dip yapar. Yaz aylarındaki dip fiyatla karşılaştırıp, yumurta fiyatlarının çok yükseldiğini söylemek doğru değil. Karşılaştırma yapılacaksa yaza girmeden önceki fiyatlara bakılmalı. Yaza girmeden önceki yumurta fiyatları 17 kuruş civarındaydı. Ortalama yüzde 20'lik bir artış söz konusudur.''
     Yumurta fiyatlarındaki yükselmenin yemdeki artışa göre yine de geri kaldığını vurgulayan Kula, ''Soya fasulyesi ve küspesinin dünya genelindeki fiyat artışı, yüzde 40 oldu. Bu durum, yem fiyatlarını yüzde 25 yükseltti. Ayrıca, son bir yılda diğer girdilerimizde de yüzde 25 artış oldu'' dedi.
     Kula, Türkiye'de en ucuz gıda maddesinin halen yumurta olduğunu belirterek, fiyatların abartıldığı ölçüde artmadığını savundu.
     Türkiye'nin yumurta üretiminde 10. sırada bulunduğunu ve önemli oranda ihracat yaptığını ifade eden Kula, ''Milyonlarca dolar ihracat yapıyoruz. Haftada 300 tır yumurtayı yabancılar tüketiyor. Fiyatlar çok yükselmiş olsa, haftada 300 tır yumurtayı nasıl ihraç edeceğiz- Yüksek fiyatlarla rekabet edebilmeniz mümkün değil'' diye konuştu.
    

Ekleme Tarihi
19.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Yumurta fiyatlarındaki artış
Link: Yumurta fiyatlarındaki artış




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız