Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TÜYADER'den açıklama: ''TÜYADER, son günlerde basında çıkan haberler neticesinde çiğ köfte sektörü ile ilgili çalışmalar başlattı''

ANKARA (A.A) - Tüketici Yararına Araştırma Derneği'nin (TÜYADER), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ankara Gıda Laboratuvarında firmaların tüketiciye sundukları çiğ köfte ürünlerini analiz ettirmeye başladığı bildirildi.
 
     TÜYADER'den yapılan yazılı açıklamada, derneğin, son günlerde basında çıkan haberler neticesinde çiğ köfte sektörü ile ilgili çalışmalar başlattığı belirtildi. Vatandaşların her sektörde olduğu gibi özellikle gıda sektöründe kaliteli ve güvenli gıdaya ulaşma ve bilgilendirilme hakkı olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Bu aşamada TÜYADER, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ankara Gıda Laboratuvarı'nda firmaların tüketiciye sundukları çiğ köfte ürünlerini analiz ettirmektedir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak TÜYADER, tüketiciye iyi olanları göstermek ve sektörün iyi firmalarına 'marifet iltifata tabidir' ilkesi ile kalite sertifikası vermeyi görev edinmiştir.
     Tüketicide oluşan gıda ürünlerine şüpheli ve korkulu yaklaşımı sonlandırmak, tüketiciye bilinç kazandırmak gereklidir. Tüketicide oluşturulan şüphe ve korku ülkemizin iyi kaliteli ve güvenli ürünleri üreten ve piyasa sunan firmalarımızı da zor durumda bırakmaktadır. Bunun o firmalardaki istihdama etkisi olumsuzdur. Ekonomik olarak zorlanan iyi olan firmalarda bu sefer kalite düşmesi yaşanması muhtemeldir. Dolayısı ile kaş yaparken göz çıkarmamak gerektiğini savunuyoruz. Mevcutta kullanılan ithal kalite sertifika programları dışında, yeni bir yerli sertifikasyon programı uygulaması başlatarak hem tüketicimizi hem de firmalarımızı korumalıyız.''
    
   

Ekleme Tarihi
19.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: TÜYADER,çiğ köfte sektörü ile ilgili çalışmalar başlattı
Link: TÜYADER,çiğ köfte sektörü ile ilgili çalışmalar başlattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız