Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mersin’de 2/B Arazi Satışında 13 Bin 500 Başvuru Yapıldı 

Mersin Defterdarı Tunçez: 
“2/B Arazilerinin Satışı, Kullanıcılar İçin Tarihi Bir Fırsattır” 
“Vatandaşlar Bu Fırsattan Yararlanmak İçin 30 Ekim’e Kadar Başvuruda Bulunsun”

MERSİN (İHA) - Mersin Defterdarı Veli Tunçez, 2/B arazi satışlarında vatandaşlara tarihi fırsatlar sunulduğunu belirterek, Mersin’de bugüne kadar yaklaşık 13 bin 500 başvuru yapıldığını bildirdi. Tunçez, son başvuru tarihinin 30 Ekim 2012 olduğunu belirtti.


Mersin Defterdarı Veli Tunçez, 2/B arazilerinin satış başvurularına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Mersin’de 2/B arazisi kullanıcılarının “6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanuna” göre satın alma başvurularının, Mayıs ayından itibaren il merkezinde Defterdarlık, ilçelerde ise malmüdürlüklerince alınmaya devam edildiğini kaydeden Tunçez, 2/B alanlarının satışında 2B arazisi kullanıcılarına tarihi fırsat niteliğinde avantajlar sağlandığını ifade etti. Tunçez, bu avantajları, “Peşin ödemelerde yüzde 44, yarısı peşin ödemelerde yüzde 37, taksitli ödemelerde ise yüzde 30 indirimli ihalesiz doğrudan satın alma; son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisillerin satış bedelinden indirilmesi; tapuda yapılacak işlemlerin harçtan muaf tutulması ve belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödeme avantajı” olarak sıraladı.

Bu avantajlardan yararlanmanın ön şartının başvuruda bulunmak olduğunun altını çizen Defterdar Tunçez, “2/B kullanıcıları, satış bedellerine mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin TL, dışında olanlar için ise bin TL başvuru bedeli yatırarak satın alma başvurusu yapabilmektedirler. Ayrıca, 4 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 345 nolu Milli Emlak Genel Tebliğine göre, 2/B arazisi kullanıcıları başvuru bedellerini, başvuru süresinin bitim tarihi olan 30 Ekim 2012 tarihine kadar ödemek şartıyla, başvuru bedeli ödemeksizin yapabileceklerdir” dedi.
 
2/B başvuru bedellerinin Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası tüm şubeleri ile Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve malmüdürlüklerine yatırılabileceğini dile getiren Tunçez, “İlimizde, 2/B arazisi kullanıcı vatandaşlarımızın satın alma başvurularını kolay ve hızlı bir şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla başvuru dilekçeleri, ilgili mahalle ve köy muhtarları ile işbirliği yapılarak il merkezinde Defterdarlık, ilçelerde ise malmüdürlüklerinde oluşturulan ekiplerimizce Ağustos ve Eylül aylarında belirli bir program dahilinde mahalle ve köylere gidilerek elden alınmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda, ilimizde bugüne kadar 2/B arazileri ile ilgili olarak yaklaşık 13 bin 500 başvuru yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara bu fırsatı değerlendirmeli çağrısında bulunan Tunçez, “2/B arazisi kullanıcı vatandaşlarımızın sunulan bu tarihi fırsatlardan yararlanmaları için en geç 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvurularını yapmaları kendi menfaatlerinedir” dedi.

Ekleme Tarihi
19.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Mersinde 2/B Arazi Satışında 13 Bin 500 Başvuru Yapıldı
Link: Mersin’de 2/B Arazi Satışında 13 Bin 500 Başvuru Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız