Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Siirt'te ''Fıstık Hasat Şenliği'' yapıldı -Vali Aydın: ''Siirt'in kalkınması için iki alan var. Biri tarım ve hayvancılık, diğeri turizmdir'' -Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özel: -''Rekoltemiz on bin tona ulaştı'' 

SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'in kalkınması için iki alan bulunduğunu, bunlardan birinin tarım ve hayvancılık, diğerinin turizm olduğunu söyledi.

     Vali Aydın, Aydınlar ilçesine bağlı İkizbağlar köyünde ilk kez düzenlenen ''Fıstık Hasat Şenliği'' töreninde yaptığı konuşmada, bugün ürün alınan fıstık ağaçlarının 10 yıl önce vali yardımcısıyken yürütülen fıstıkçılık projesi kapsamında dikildiğini ifade etti.

     O gün diktikleri ağaçların ürününü almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aydın, ''Siirt'in kalkınması için iki alan var. Bunlardan biri tarım ve hayvancılık diğeri turizmdir. Turizm alanında Tillo'da çalışmalar yapıyoruz'' dedi.
     Siirt'in fıstıkçılık alanında bir merkez haline geldiğini belirten Vali Aydın, fıstıkçılık projesine devam edileceğini bildirdi.
     Siirt İli ve İlçeleri Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayıp Aslan da 11 yıl önce başlatılan dev hamlenin ilk meyvelerini almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İlhan Özel ise fıstıkçılıkta Siirt'te verimin son 10 yılda 4 kat arttığını belirterek, ''On yıl önce ilimizde 1 milyon 700 bin fıstık ağacı vardı. Rekoltemiz de 2 bin 500 tondu. Fıstık ağaçlarının sayısı son 10 yılda 7 milyona, rekoltemiz 10 bin tona ulaştı. Bu çok büyük bir gelişmedir'' diye konuştu.
     Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da üniversite olarak Siirt'in tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmaya ve değerlendirmeye çalışacaklarını kaydetti.
     Üniversite bünyesinde Ziraat Fakültesi kurulacağını bildiren Erman, ''İlimizde Ziraat Fakültesi kurulması kararı YÖK'ten çıktı. Bakanlar Kurulu'nun gündemindedir. Fakültemizde Siirt fıstıkçılığı, bağcılık tarla bitkileri gibi bölümler yer alacak'' diye konuştu.
     Kur'an-ı Kerim ve okunan duaların ardından Vali Aydın ve beraberindekiler örnek fıstık bahçelerini gezdi, işçilerle birlikte hasat yaptı.
     Hasat yapan işçilerle bir süre sohbet eden Aydın, gündeliklerinin 30 lira olduğunu öğrenmesi üzerine bahçe sahibinden işçilere 35 lira gündelik verilmesini istedi. Şenlik, fıstık işleme tesisinin gezilmesi ile sona erdi.
    
 
alt
alt

Ekleme Tarihi
19.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fıstık Hasat Şenliği,siirt
Link: Siirt'te 'Fıstık Hasat Şenliği' yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız