Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Akkaraman Koyun Irkı Islah Çalışması Başlatıldı 

Akkaraman Koyun Irkı Islah Çalışması Başlatıldı

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde Halk Elinde Islah Projesi kapsamında 6 bin 300 akkaraman koyun ırkı ıslah çalışması başlatıldı. Proje sonunda Anadolu koyunu olarak da bilinen akkaraman koyunu sayısının, bu ırka ait ürünlerin miktar ve kalitesinin artması hedefleniyor.


Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, bir süredir hazırlıklarını yaptıkları "Halk Elinde Islah Projesi"nin Yazıhan'da hayata geçirilmeye başladığını bildirdi. Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne sundukları projenin kabul edildiğini belirtti. Yazıhan ilçesinde uygulanacak projenin protokolünü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde imzaladıklarını ifade eden Akın, İlçe Müdürü Selami Aygün tarafından imzalanan protokol kapsamında, yerli ırk olarak bilinen akkaraman koyunu üretimi yapan 29 yetiştiricinin destekleneceğini kaydetti.

Destek kapsamında 6 bin 300 küçükbaş hayvanın olacağını kaydeden Akın, "Proje kapsamında 350 bin TL bütçe ayrıldı. Projeyle Anadolu koyunu olarak bilinen akkaraman ırkının et ve süt verimini artırmayı amaçlıyoruz. Yetiştirici bu desteği aldığında damızlık hayvanını ayırmak, süt ve et üretimini artırmak zorunda. Yetiştiricilerimiz elindeki damızlık hayvanın arttırılması, kuzu kilogram artırımının yükseltilmesi, süt veriminin arttırılması, ikizlik oranının çoğaltılması, hastalıkların zamanında teşhisi tedavisi ve bir çok konuda yetiştiriciyi eğitici öğretici geliştirici ekonomisine katkı sunucu ve maddi anlamda destekleyici bir projedir. Bu projenin amacına hizmet etmesi ve devamı noktasında, Malatya'da her ilçede en azından bir proje olmak üzere bunları yaygın hale getirmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Koyun yetiştiriciliği et üretimi, süt ve süt ürünleri üretimi, yün üretimi ve deri üretimi açısından ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Kırsal alanda yaşayan halkımız için kolay bir uğraş alanı ve aynı zamanda ekonomik güvence haline gelen koyunculuk, köyden kente göçün önlenmesi, işsizlik ve ekonomik krizden çıkışa katkısı açısından da önemlidir. Projemiz bu yönüyle akkaraman ırkının devamını sağlayacak. Aynı zamanda köyden kente göçün azalmasına katkı sağlayacaktır. " şeklinde konuştu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
21.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Akkaraman Koyun Irkı Islah Çalışması Başlatıldı, küçükbaş, koyun, hayvancılık, tarım, ziraat,
Link: Akkaraman Koyun Irkı Islah Çalışması Başlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız