Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ereğli, AB Standartlarında Süt Üretim Üssü Olacak

Ereğli'nin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen hibe destekleri ile AB standartlarında süt üretim üssü olmaya aday olduğu bildirildi.


AB standartlarında kurulan işletmelerle adından sıkça söz ettiren Ereğli'nin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen hibe destekleri ile AB Standartlarında süt üretim üssü olmaya aday olduğu bildirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü uzmanları Mustafa Mangır ve Bülent Pehlivan, Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Ereğli'de süt üretimi ile uğraşan işletmelere verilecek desteklemeler hakkında bilgi verdi

Uzmanlar, Ereğli'ye büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere 6 işletmeye yaklaşık 13 milyon lira hibe desteğinin verileceğini kaydetti.

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğli'nin yıllardan buyana başta süt hayvancılığı olmak üzere önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Ereğli ve bölgesinin hayvancılık organize bölgesi haline geldiğini ifade eden Özgüven, hibe desteklemelerinden daha fazla işletmenin faydalanması gerektiğini vurgulayarak, "Amacımız Ereğli ve bölgesini AB Standartlarında kaliteli, yüksek verimli ve sürdürülebilir bir üretim üssü haline getirmektir" dedi.(AA)

Ekleme Tarihi
22.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ereğli, AB Standartlarında Süt Üretim Üssü Olacak, süt
Link: Ereğli, AB Standartlarında Süt Üretim Üssü Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız