Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındıkcım, ulusal marka olmak istiyor

Selim Kitapcı, Fındıkcım markası ile önce tüm Türkiye’ye daha sonra da Avrupa’ya açılmak istediklerini söyledi.


GİRESUN - Fındıkcım Gıda SanayiYönetim Kurulu Başkanı Selim Kitapcı, Fındıkcım markası ile önce tüm Türkiye’ye daha sonra da Avrupa’ya açılmak istediklerini söyledi. Bölgelerinin başta Giresun ve Ordu olmak üzere fındığın merkezi konumunda bulunduğunu dile getiren Kitapcı, “Bu avantajı değerlendirip, ulusal marka olma hedefimizi gerçekleştirmek için başlangıçta Giresun’da üç ve Ordu’da bir tane olmak üzere fındık evi açtık. Biz fındığı başta çikolata gibi ürünlerle birleştirerek, önemli bir pazar yaratmak istedik. Bu yıl ise tüm Türkiye ve Avrupa’ya açılmak istiyoruz” dedi.

Firmalarının Karadeniz fındığının Türkiye ve dünyada tanıtımı için kurulmuş ticari bir yapı olduğuna işaret eden Kitapcı, “Bu zamana kadar bölgesel olarak üretilen ürünlerde, kavrulmuş fındık ve bir kaç ilave ürünün ötesine geçilememişti. Ancak Fındıkcım ile fındıktan üretilmiş 21 çeşit ürün gurubuyla bu işte çıtayı yükselttik. Bu proje doğrultusunda ürünlerimizi, yeşil altınımız fındığımızı, hak ettiği şekilde sunmak için “Fındık Evleri” adını verdiğimiz mağazalarda ürünlerimizin satışına başladık” şeklinde bilgi verdi.

Fındıkcım’ın ürün gamını önümüzdeki üç yıl içinde çeşitlendireceklerini ve 50 çeşit mamule ulaşma hedeflerinin bulunduğunu açıklayan Kitapcı, şöyle devam etti: “Bölgemizde fındık, genelde natürel ya da yarı mamul olarak iç piyasaya ve dünyaya ihraç ediliyor. Dolayısıyla fındık, katma değeri düşük kârlarla piyasaya sunuluyor. Her sene fındık üreticisi, devletin fındığı destekleyip desteklemeyeceği korkusu ve kaygısıyla ürünü elinden ucuza çıkartma endişesi taşıyor. Oysa, Fındıkcım Gıda’nın düşündüğü konsept başarıya ulaştığında, Karadeniz’deki bu iyi örneği takip eden birçok firma mutlaka piyasaya çıkacak. Bu iyi örnek Karadeniz’deki ürünün mamul hale gelerek, yüksek katma değerli ürün haline gelmesiyle, yurtdışında ürünümüzü ucuza alan ülkelerin önüne yeni bir alıcı kitlesi olarak çıkaracak. Bu da bölge fındığının değerlenmesine katkıda bulunacak.”

“Web sitemizden de satış yapıyoruz”

Fındık evlerinde
 
Fındıkcım Gıda’nın ürünlerine dünyanın her yerinden www.findikcim.com.tr adresli web sitesiyle de ulaşılabileceğinin altını çizen Kitapcı, uzun vadede önemli projelere imza atacaklarının altını çizdi. Kitapcı, şunları kaydetti:

“Karadeniz’e gelip, buradan ayrılırken fındığı bir naylon poşet ya da gelişigüzel bir kağıt veya bir çuval içinde götüren misafirlerimize ve buradan hediye olarak yurtdışına fındık götürecek olan gurbetçi hemşerilerimize, her türlü damak tadına hitap eden fındık ürünü çeşitlerimizi çok şık ambalajlarda sunuyoruz. Şu anda bir yandan Türkiye genelinde online satışlar yaparken, bir yanda da “Fındık Evi” şubelerinde direkt satışlarla hem bölgemize, hem de ülkemize milli ürünümüz fındık ve mamullerini en iyi şekilde sunuyoruz. Yakın zamanda mağaza sayımızı artırarak, bu alandaki konumumuzu güçlendirmek istiyoruz.”





kobiden.com

Ekleme Tarihi
23.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Fındıkcım, ulusal marka olmak istiyor
Link: Fındıkcım, ulusal marka olmak istiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız