Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Topraksız tarıma özel boru üretti

Güngör Plastik'in ürettiği 3 katmanlı boru, ithal malı ürünlerle rekabet ediyor.

BURDUR - Burdur'un Bucak ilçesinde faaliyet gösteren Güngör Plastik'in tasarlayıp ürettiği üç katmanlı boru, topraksız tarımda kullanılıyor. Firmanın ürünü, bu alanda ithal ürünlerle rekabet eden tek yerli malı boru olarak öne çıkıyor.


Güngör Plastik yönetim kurulu başkanı Güngör Turgut, dünyada tarım sektörüne yatırımın artık ağırlıklı olarak topraksız tarıma dönüştüğünü ifade etti. Türkiye'de de topraksız tarım yatırımlarının hız kazandığını belirten Turgut, "Topraksız tarımda kullanılan boruların yurtdışından ithal edildiğini ve yatırım maliyetini artırdığını görünce 3 katmanlı bir boru tasarladık. Bu alanda Türkiye'de bir ilki başardık" dedi.

Üç katmandan oluşan ürünün dıştaki birinci katmanı uv katkılı güneş ışınlarına daha dayanıklı ve beyaz. Sera ortamında ışığı yansıtarak aydınlık ve ferahlık kazandıran bu katman, aynı zamanda güneş ışınlarını da iterek suyun sabit sıcaklıkta kalmasını sağlıyor. Siyah orta katman güneş ışınlarının boru içine girmesini engelleyerek suyun yosun tutmasını engellerken, içerideki beyaz katman suyun kalitesini korumaya yarıyor. Borunun kendinden ve belli aralıklarla delikli yapısı işçilik ve zaman açısından montaj kolaylığı sağlarken, maliyet avantajı da getiriyor. Tamamen yerli imkanlarla tasarımı ve üretimi gerçekleştirilen ürünün hammaddesi de Türkiye'den tedarik ediliyor.

Müşteriye yakın olmak bir avantaj

Ürünle ilgili bilgi veren Güngör Turgut, topraksız tarım uygulamaları Akdeniz Bölgesi'nde yoğunlaştığı için şimdilik satışlarının sadece bu bölgede olduğunu kaydetti. Turgut, "BGT BORU markasıyla hedefimiz yurtiçi talebi karşıladıktan sonra ürünü yurtdışına da ihraç edebilmek. Müşterilerimiz uzun ömürlü oluşu ve uygulama kolaylığı sayesinde borudan çok memnunlar. Üreticinin müşteriye yakın bölgede olması da bir avantaj" diye konuştu.

1980 yılında Burdur'un Bucak ilçesinde plastik elektrik tesisat boruları üretimi ile ticari hayata başlayan Güngör Plastik, gelişen teknoloji ve plastik sanayi ile üretim kapasitesini arttırarak, polietilen damla sulama, yağmurlama ve kangal borularını da üretmeye başladı.

2008 yılında ar-ge çalışmalarını artırarak Türkiye'de ilk katmanlı boruyu üretip patentini alan firma, 2 ve 3 katmanlı olarak ürettiği borularla tarım ve inşaat sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılıyor.




kobiden.com

Ekleme Tarihi
23.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Topraksız tarıma özel boru üretti
Link: Topraksız tarıma özel boru üretti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız