Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çarşamba Ve Bafra Tso Üyeleri Moskova Gıda Fuarında

SAMSUN (İHA) - Geçen aylarda kardeş oda olan Çarşamba ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odaları (TSO) birlikte yaptığı organizasyonla gıda sektöründe yer alan üyelerini Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da düzenlenen “Worldfood Moscow 2012 Fuarı”na götürdü.


Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun’un da katıldığı fuarda ithalatçı firmalar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilirken, Moskova Büyükelçiliği Ticaret Ataşeliği de ziyaret edilerek, ülkenin genel ekonomik durumu, yatırım imkanları, ihracat ve ithalat prosedürleri hakkında genel bilgiler alındı.

Moskova seyahati ile ilgili bir açıklama yapan Çarşamba TSO Başkanı Yusuf Kefeli, “Rusya Federasyonu dünyanın en büyük pazarlarından birisi ve Moskova da 17 milyonluk nüfusuyla dünyanın sayılı başkentleri arasında yer almaktadır. İlimiz Samsun’a çok yakın olan bu büyük pazardaki imkanları tam anlamıyla değerlendirdiğimizi söyleyemeyiz. Rusya’da özellikle yaş sebze meyve, et ve süt ürünlerine çok büyük bir talep var. Sebze ve meyve fiyatları gerçekten oldukça yüksek. İlimizin en büyük iki ovasını çalışma sınırları içerisinde bulunduran kardeş odalar olarak, bu pazarda yer alabilmemiz için gerekli girişimlerde bulunabilecek üyelerimizi fuara getirdik. Bu seyahatin Çarşamba ve Bafra ovalarındaki ürünlerimizi daha iyi değerlendirebilmemize vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Bafra TSO Başkanı Recep Durgun da yaptığı konuşmasında, “Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olarak birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz organizasyonlara bir yenisini daha ekledik. Katılımcılar açısından verimli bir fuar oldu. İhracatçı ve ithalatçı firmalarla ve Ticari Ataşeliğimizle de görüşmeler yaptık. Kısacası Moskova’ya nasıl mal satacağımızı, çok iyi bir şekilde öğrenmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Bafra TSO Meclis Başkanı İsmail Tuğ’un da katıldığı seyahat 5 gün sürdü.

Ekleme Tarihi
24.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Çarşamba Ve Bafra Tso Üyeleri Moskova Gıda Fuarında, Worldfood Moscow 2012 Fuarı
Link: Çarşamba Ve Bafra Tso Üyeleri Moskova Gıda Fuarında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız