Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Konya Şeker Üretimi Destekliyor 

23,8 Milyon Tl Motorin Avansı Dağıtımını Başlatan Konya Şeker A.Ş.’Nin Üreticiye Desteği 203,6 Milyon Tl'ye Ulaştı

KONYA (İHA) - Konya Şeker A.Ş.’nin başlattığı motorin avansı desteğiyle üreticiye verdiği toplam destek miktarının 203,6 milyon TL’ye ulaştığı bildirildi.


Konya Şeker A.Ş.’den yapılan açıklamada, yatırımlara rağmen bu sene hem avans miktarlarının arttırıldığı hem de kampanya dönemi genelinde avans dağıtım takvimine göre ödemelerin erkene çekildiği hatırlatıldı. 25 Eylül Salı günü gerçekleşen 5 milyon 830 bin 362 litrelik 23,8 milyon TL tutarındaki motorin avansıyla birlikte Konya Şeker A.Ş.’nin bu seneki ayni ve nakdi avans ödemelerinin toplamının patates üreticisine verilen 8,8 milyon liralık destekle birlikte 203,6 milyon TL’ye ulaştığı, bu miktarın 64,5 milyon TL’sinin ayni, 66,6 milyon TL’sinin motorin, 63,7 milyon TL’sinin nakdi avans olarak üreticiye ödendiği duyuruldu.

“KONYA’YI DÜNYA’NIN GIDA ÜSSÜ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk yaptığı değerlendirmede, Konya Şeker A.Ş.nin gerçekleştirdiği yatırımların tarımsal üretimi arttırmak ve tarlada üretilen ürüne değer katmak için yapıldığını ve bu yatırımların bölgedeki tarımsal üretimi her geçen gün, her yıl katlayarak arttıracağını ve Konya’yı sadece Türkiye’nin değil dünyanın gıda üssü haline getireceğini söyledi. Konuk, “Biz nam olsun diye fabrika yapmıyoruz. Bizim bir tane daha fazla fabrikamız olsun diye bir derdimiz yok. Fabrika dediğiniz nihayetinde 4 duvar ve makinelerden ibaret. Bu dört duvar ve makineler tek başına bir anlam ifade etmiyor. Onu değerli kılan, bir üretim sürecini tetiklemesidir. Tarlayı harekete geçirmesidir. Üreterek ürettirmesidir. Bizim projelendirdiğimiz her tesis tarlaya istihdam sağlayan tesislerdir. Bizim tamamladığımız her tesis üreticinin daha çok üretmesi, Konya Ovasında üretilebilecek ekonomik değeri daha yüksek ürünleri bizim insanımızın üretmesi ve nihayet üreticinin ürettiğinden daha çok para kazanabilmesi için projelendirilen ve tamamlanan tesislerdir. Konya Ovası bugün ürettiği her ürünün tonajını katlayacak. Konya Ovası bugün az ürettiklerini ya da hiç üretmediklerini de üretecek, hem de hatırı sayılır miktarlarda üretecek. Konya Ovasının bu potansiyeli var. Konya çiftçisinin bu kabiliyeti var. Biz destek olacağız çiftçi üretecek, üretici daha çok üretecek biz işleyeceğiz ve Konya’yı dünyanın gıda üssü, gıda vadisi haline getireceğiz. Yatırımları nakış hassasiyetiyle Konya’nın dört bir yanına işlememizin gayesi budur. Konya kadar bir coğrafya’da üreterek, tarım ürünleri ihracatında dünya üçüncüsü olan ülkelerin yaptıklarından daha fazlasını yaparak bu toprakların sakinlerini inşallah dünyanın gıda başkentinin müreffeh insanları yapacağız” dedi.

Ekleme Tarihi
26.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Konya Şeker, Üretimi Destekliyor, konya, şeker,
Link: Konya Şeker Üretimi Destekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız