Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Süs Bitkileri Sektöründe İşbirliği Protokolü

Türkiye'de süs bitkileri sektörünün iki önemli kuruluşu Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (OASBMİB) ile Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜS-BİR) arasında işbirliği protokolü imzalandı.


Antalya'da OASBMİB Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile SÜS-BİR Başkanı Abdullah Otlu arasında imzalanan işbirliği protokolünün süs bitkileri sektörünün ülkemizde gelişen önemini vurgulamak ve sektörün uluslararası alanda tanınırlığını sağlamak amacını taşıdığı belirtildi. İki başkan, 13 ülkeden basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, sektöre ilişkin bilgiler de verdi.

Expo 2016 Antalya'nın sektör açısından önemine değinen Osman Bağdatlıoğlu, Türkiye'de ihracat ayağında 25 bin istihdam, toplamda ve dolaylı olarak da 300 bine yakın kişiye ekmek sağlayan bir sektör olduklarını söyledi. Sektörün hızlı bir gelişim içinde ve Türkiye'de söz sahibi olacağını da belirten Bağdatlıoğlu, Expo ile ilk defa uluslararası bir arena temsil edildiklerini, bu işbirliğiyle birlikte bundan böyle sektörde tüm üretici ve ihracatçıların birlikte hareket edeceğini açıkladı. Bağdatlıoğlu, en son Avusturya- Macaristan'a yaptıkları ihracat amaçlı tanıtım gezisini hatırlatarak, "Avusturya'da kişi başı çiçek tüketimi 70 Euro'larda. Bizde ise hala 2 liralarda. İç pazarda da bu oranın yükseltilmesi gerekiyor dedi.

SÜS-BİR'in Türkiye Tohumcular Birliği'ne bağlı 7 alt birlikten biri olarak yeni bir kuruluş olduğunu belirten Abdullah Otlu ise süs bitkileri sektörünün Türkiye'de 2000'li yıllardan sonra sıçrama yaptığını, 2000 yılının sektörün mihenk taşı olduğunu ve bu tarihten sonra sektörün uluslararası arenaya çıkış yaptığını söyledi.

İhracat rakamlarının bugün itibariyle 80 milyon dolar civarında olduğunu aktaran Abdullah Otlu, uluslararası rakamlara göre çok iyi olmasa da kısa vadede bakıldığında iyi olduğunu kaydetti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle önümüzdeki 1 ay içerisinde hem sorunlar hem de çözüm önerilerinin her iki tarafın da önceden hazırlığını yaptığı bir çalıştay gerçekleştirileceğini belirten Otlu, bir dönem sektörel anlamda küçümsenen Türkiye'nin çok ciddi bir gelişme yaşadığını ve bu tür işbirlikleriyle önümüzdeki süreçte çok daha ciddiye alınan bir konuma ulaşacağını dile getirdi. - Antalya
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Süs Bitkileri, Sektör, İşbirliği, Protokol, çiçek, çiçekçilik, peyzaj
Link: Süs Bitkileri Sektöründe İşbirliği Protokolü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız