Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ardeşen ve Tunca derelerine 3 bin kırmızı benekli alabalık bırakıldı

RİZE (CİHAN) - Rize’nin Ardeşen ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürlüğü tarafından Dolana Deresi kaynağına bin adet, Tunca Deremezrası, Depani ve Yeşildere mevkilerine ise 2 bin olmak üzere toplamda 3 bin 'Karadeniz Alabalığı' olarak isimlendirilen kırmızı benekli alabalık bırakıldı.


Doğal alabalık üretilmesi ve orman içi suların balıklandırılması projesi kapsamında yürütülen çalışmalar dünkü ayağında Rize’nin ardeşen ilçesi ve Tunca beldesinde devam etti. Bu kapsamda Ardeşen Armağan Köyü'nün Yeşilyurt Mahalesi Dolana Deresi kaynağına bin, Tunca Beldesi Deremezrası ,Depani ve yeşil dere mevkilerine 2 bin balık bırakılarak toplamda 3 bin adet kırmızı benekli 8 aylık olan Karadeniz Alabalığı salınması yapıldı.

Çalışmalara AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’da eşlik etti.Yapılan bu çalışmayla, doğal güzelliğin yanında ileride sportif amaçlı balık avcılığı yapılması da planlanıdığını ifade eden Bayraktar, yıl içerisinde Rize’de 29 bin adet yavruyu derelerle buluşturacaklarını söyledi.

Bu yıl Rize'de ilk salım işlemini gerçekleştirdiklerini anlatan Bölge Müdürü Mustafa Bulut ise "Bundan sonra diğer derelerimize salım programlarımız devam edecek. Rize ilinde bu yıl içerisinde 29 bin adet yavruyu derelerle buluşturacağız bu balıklar bir yıl kaldıktan sonra üremesi için tekrar alıp yerine yeni yavruları bırakyoruz. Balıkları korumak üzere şuanda kaymakamlık önderliğinde, jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ve muhtarlarımız görevlidir ve tutanak tutmaya yetkili kurumlarımızdır." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
01.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ardeşen ve Tunca derelerine 3 bin kırmızı benekli alabalık bırakıldı
Link: Ardeşen ve Tunca derelerine 3 bin kırmızı benekli alabalık bırakıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız