Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
tavuk ızgara 

Ceyhan Piliç, elle kesim kapasitesini 35 bine çıkaracak

Ceyhan Piliç, günlük 21 bin adet elle kesim yapıyor. Firma bu yıl sonuna kadar bu sayıyı 35 bine çıkarmayı hedefliyor.


MALATYA - Kanatlı sektöründe her geçen gün emin adımlarla ilerleyen Ceyhan Piliç, günlük 21 bin adet elle kesim yapıyor. Firma bu yıl sonuna kadar bu sayıyı 35 bine çıkarmayı hedefliyor. Malatya 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 3 bin 550 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 15 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiklerini dile getiren Ceyhan Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Ataş, “Sektöre Ceyhan markası ile giriş yaptık. İlde elle kesim yapan tek firmayız. Bu bakımdan sektörde bir farklılık yarattık” dedi.

Tamamen yabancı oldukları bir sektöre giriş yapmalarına rağmen çıkan sonuçtan oldukça memnun olduklarını aktaran Ataş, firmalarının günlük 21 bin kesim yaptığını ve kesimin tamamının elle ve İslami kuralara uygun şekilde gerçekleştiğini dile getirdi. Kesimini yaptıkları mamulü 25 civarında ürün grubuna ayırdıklarını aktaran Ataş, haftada beş TIR yurtdışına beş TIR da yurtiçine dağıtım gerçekleştirdikleri bilgisini verdi. Hedeflerinin markalarının her noktada bilinmesi olduğunu aktaran Ataş, bu yönde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İhracat portföyünü genişletecek

Şu anda 100’e yakın kümeslerinin olduğunu ve fabrikada 170’in üzerinde personel çalıştırdıklarını anlatan Ataş, dolaylı olarak kümeslerde çalışan insanları da kattıklarında 600’e yakın kişiye istihdam sağladıklarını dile getirdi. Bu yıl sonuna kadar fabrikalarındaki personel sayılarını 230’a çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Ataş, bununla orantılı olarak kesim kapasitesini de günlük 35 bine çıkarmayı planladıklarını kaydetti. Bu yıl kesim kapasitelerini artırmanın yanı sıra ihracat pazarlarını da genişletmek istediklerini belirten Ataş, “Şu an itibarıyla Irak, Musul ve Kerkük gibi nokralara ihracat yapıyoruz. 2012 sonuna kadar da İran, Libya, Mısır, Cezayir ve Sudi Arabistan başta olmak üzere Arap Ülkeleri’nde pazar ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yenilikçi ve insan sağlığını düşünen bir anlayışla üretim yaptıklarını ve her zaman kaliteyi ön planda tuttuklarını aktaran Ataş, yaptıkları ihracatla 1 milyon dolar ihracat girdisi sağladıklarını kaydetti.

Sektörde kalıcı olmak için bazı önemli noktaların gözden kaçırılmaması gerektiğine işaret eden Ataş, şöyle konuştu: “Ceyhan Piliç olarak tam bir entegre tesis olmak için uğraşıyoruz. Tüm çaba ve gayretlerimiz bu yönde. Adana’da satın aldığımız yem fabrikası ile kendi yemlerimizi kendimiz üretiyor ve tam entegre olma yolunda ilerliyoruz. Yem üretiminde de yine çok hassas davranıyoruz ve 60 ton civarında üretim kapasitesine sahip bulunuyoruz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz yemleri de ihraç ediyoruz.” Bu yıl ve sonrasında da Ar-Ge çalışmaları yapmaya devam edeceklerini dile getiren Ataş, ileri dönemlerde hayvandan çıkan atıklardan kedi ve köpek maması yapmayı, bunu da Ceyhan Food markasıyla piyasaya sürmeyi hedeflediklerini söyledi.

HAFTADA 10 TIRLIK SATIŞ YAPIYOR

Kesimini yaptıkları mamulü 25 civarında ürün grubuna ayırdıklarını aktaran Ramazan Ataş, haftada beş TIR yurtdışına beş TIR da yurtiçine dağıtım gerçekleştirdiklerini kaydetti






kobiden.com

Ekleme Tarihi
02.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ceyhan Piliç, elle kesim kapasitesini 35 bine çıkaracak
Link: Ceyhan Piliç, elle kesim kapasitesini 35 bine çıkaracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız