Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sivas Ticaret Borsası Kurbanlık Fiyatlarını Açıkladı 

Sivas Ticaret Borsası Kurbanlık Fiyatlarını Açıkladı


SİVAS (İHA) - Sivas Ticaret Borsası Başkanlığı tarafından kurbanlık tosun fiyatı 11,5 TL, düve 10,5 TL, inek 9,5 TL, dişi koyun 10 TL, erkek koyun 12 TL olarak açıklandı.


Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Türkiye’de kurban bayramı için yeterince hayvan stoku olduğunu kaydederek, ''2012 yılı için şu anda yeterli sayıda kurbanımız var bunu rahatlıkla söyleyebiliriz'' diye konuştu. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile kurban kesim fiyatlarını açıklayan Hastaoğlu, “Her sene Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıkların sayısı ve fiyatları konusunda değişik açıklamalar yapılmaktadır. Canlı hayvan yetiştiriciliğinde ön sıralarda olan ilimizde yeterli sayıda kurbanlık hayvan bulunmaktadır. Türkiye’de et fiyatları geçen yıla göre yüzde 10 artmış olmasına rağmen, piyasaya bu yıl fazla hayvan sürüleceğinden dolayı kurban fiyatının geçen yıl ile aynı kalacağını söyleyebiliriz. Büyükbaşta fiyat 2 bin ile 8 bin TL arasında, küçükbaşta ise 500 TL ile bin TL arasında olacağı öngörülüyor. Geçen yıl EBK tarafından Trakya bölgesi için ithal kurbanlıklar getirilmişti. Bu yıl ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kurbanlık ithalatı yapılmayacağı yönünde açıklama yapmıştır” dedi. Kurbanlık satın alınırken dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Abdülkadir Hastaoğlu, “Veteriner sağlık raporu olmayan, küpesiz ve büyükbaş hayvan pasaportu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, pis kokulu burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız, hayvanlar satın alınmamalı. Hayvan kesimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya geçici kesim yerleri tercih edilmelidir.” diye konuştu.

Hastaoğlu, Sivas’ta kombinalardaki kesim ücretlerinin de belirlendiğine ifade ederek, kesim ücretleri büyükbaş 140 TL, küçükbaş 35 TL, büyükbaş hayvan parçalama ücretinin ise 125 TL olduğunu kaydetti.

Ekleme Tarihi
03.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sivas Ticaret Borsası, Kurbanlık, Fiyatlarını, kurbanlık, hayvancılık,
Link: Sivas Ticaret Borsası Kurbanlık Fiyatlarını Açıkladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız