Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Beypiliç, 2013'te yumurta üretimine başlayacak

Beypiliç, 2013'de gerçekleştireceği yeni yatırımlarla, yumurta üretimine başlamayıplanlıyor. Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca sürekli büyüme hedefinden vazgeçmeyeceklerini açıkladı.


BOLU - Beyaz et sektöründe 198 ortakla faaliyet gösteren Beypiliç, 2013'te sofralık yumurta üretimine başlayacak. Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, Beypiliç'in 2013'le birlikte yatırımlara başlayacağını belirterek sofralık yumurtada Türkiye'nin önde gelen üreticilerinden biri olacağını açıkladı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Beypiliç Yetiştirici Semineri'nin 17.'si Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Seminerde konuşan Sait Koca, Türkiye'nin en büyük 500 kuruluşu içerisinde 111. sırada olduklarını ve büyüme hedefiyle yola devam edeceklerini söyledi. Koca, "Beypiliç ailesi her geçen gün büyüyor. 1995 yılına göre, Beypiliç'in üretiminde yüzde 914 artış oldu. Bu büyüme hem personel hem de yetiştirici sayımızın artışı ile gerçekleşiyor. Başlattığımız ve hedeflediğimiz yatırımlarla önümüzdeki yıllarda da hep birlikte büyümeyi sürdüreceğiz" dedi. Beypiliç'in 198 ortak, 2 bin 460 çalışan, bin 340 yetiştirici, bayiler ve bayilerde çalışanlar ile binlerce taşerondan oluşan geniş bir aile olduğunu ifade eden Koca, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ailenin her yıl biraz daha büyüdüğünü görüyor ve mutlu oluyoruz. Bir yatırım paketini tamamlıyor, bir diğer paketi ele alıyoruz. Sürekli büyüyoruz ve sürekli büyüme hedefimizden vazgeçmiyoruz. Saatte 24 bin olan kesim kapasitemizi yakın zamanda 50 bine çıkaracak, işlenmiş ve parçalanmış ürünlerin payını daha da artıracağız. Buna bağlı olarak damızlık kümesleri, kuluçkahane, üretim kümesleri yatırımlarını da sürdüreceğiz."

'Ortalamadan hızlı büyüyoruz'

Sektördeki büyümenin büyük bir potansiyel ile katlandığını kaydeden Koca, şirket olarak sektörün ortalamasından daha fazla büyüme elde ettiklerini söyledi. Üretimin artacağını anlatan Koca, şunları söyledi: "1995 yılına göre Beypiliç'in üretimi yüzde 914, 2000 yılına göre yüzde 415 artış gösterdi. Beypiliç'in Türkiye üretimindeki payı 1995 yılında yüzde 4.9 ve 2000 yılında yüzde 5.6 iken, 2011 yılında yüzde 9.5'e çıktı. Üretim artışı hem ülke genelinde hem de Beypiliç'te sürecek."

'Yumurtada da iddialıyız'

Beypiliç'in 2013 yılındaki yatırımlar ile sofralık yumurta üretimine başlayacağını belirten Koca, "Son yıllarda sürekli olarak sofralık yumurta üretimine de gireceğimizi söyledik. Bu yıl konu ile ilgili izinleri bitirdik ve 2013 başından itibaren yatırımlara başlayacağız. Sofralık yumurta pazarında da Türkiye'nin önde gelen üreticilerinden birisi olmayı hedefliyoruz" dedi. İhracata büyük önem verdiklerini dile getiren Koca, " 2011 yılında 17 bin ton ihracat yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.
 
Beypiliç yönetimi, 'Beypiliç Yetiştirici Semineri' ile sözleşmeli yetiştiricilik yapan 11 il ve 55 ilçe merkezine dağılmış yetiştiricileri ile bir araya geldi. Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, büyüme hedeflerini ve yapılması planlanan yeni yatırımları anlatmasının ardından Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı Nihat Altunal ve Protest Laboratuarı'ndan Uzman Veteriner Hekim Güney Gökçelik, yetiştitiricilikte dikkat edilmesi gereken noktalar, hayvanları sağlıklı tutmak ve aşılamanın önemi hakkında sunumlar gerçekleştirdiler. Sunumların ardından 544 üreticiye ödül ve sertifikalar takdim edildi. Protokol yetkililerinin de yer aldığı seminerden sonra yaklaşık 1000 kişilik grup, Abant'ta organize edilen pikniğe katıldı.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Beypiliç, 2013, yumurta, üretimine başlayacak
Link: Beypiliç, 2013'te yumurta üretimine başlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız