Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Dünyanın Botanik Expo'sunun Bayrağı Türkiye'ye Teslim Edildi
 
Hollanda'nın Venlo kentinde düzenlenen EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisi'nin kapanış töreninde 2016 yılında Antalya'da gerçekleştirilecek Dünyanın Botanik EXPO'sunun bayrağı Türkiye'ye teslim edildi.

Hollanda'nın Venlo kentinde nisan ayında başlayan EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisi'nin kapanış töreni düzenlendi. EXPO alanı içerisindeki konferans salonunda gerçekleştirilen törende, Floriade 2012'nin ana temasını oluşturan 'Hastalıklara bitkisel ürünlerle sürdürülebilirlik kazandırma, insan sağlığına fayda sağlama, yeni üretim teknikleri, dünya ile birlikte üretme ve tüketme kültürü ile dünya şov sahnesi' kategorilerinde dereceye giren ülkelere plaketleri verildi. Törende, 2016 yılında Antalya'da düzenlenecek 'Çocuk ve Çiçek' temalı dünyanın Botanik EXPO'sunun bayrağı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ile AIPH Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Osman Bağdatlıoğlu tarafından teslim alındı. Ayrıca, törende Uluslararası Bahçe Ürünleri Üreticileri Birliği (AIPH) kapsamında da 44 ülke arasında yapılan değerlendirmede 'peyzaj' kategorisinde Türkiye, üçüncülüğü elde etti.

EXPO 2016'nın Antalya'da yapılacak olmasından dolayı büyük bir heyecan duyduklarını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, bu heyecanı bütün Türkiye'ye de yaşatmak istediklerini söyledi. EXPO Antalya 2016 ile ilgili hazırlıkların da hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Sumaytaoğlu, kanun tasarısının Tbmm genel kurulunda ilk görüşülecek konular arasında olduğunu ifade etti. Sumaytaoğlu, bir ay için de kanunun yasalaşmasını beklediklerini kaydetti. Bu aşamadan sonra işlemlerin daha hızlı ilerleyeceğini ifade eden Sumaytaoğlu, "Kanun çıkar çıkmaz tüm prosedürler tamamlanmış olacak. En kısa sürede de EXPO Antalya 2016 ile ilgili proje yarışması düzenleyeceğiz ve eylem planımızı ortaya çıkaracağız." dedi.

Türkiye Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral da, EXPO Floriade 2012'ye 2 milyonun üzerinde ziyaretçinin geldiğini, Türkiye'nin damga vuran ülkeler arasında olduğunu belirtti.

AIPH Yönetim Kurulu Üyesi Türkiye Temsilcisi ve Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, 6 ay süren organizasyonda başarılı bir süreç geçirdiklerini söyledi. Bağdatlıoğlu, Türkiye'ye organizasyonun temasına uygun bir düzenleme yaptıkları için hem birincilik hem de üçüncülük ödülü aldıklarını kaydetti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
08.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Dünya, Botanik Expo, Türkiye, Süs Bitkileri,
Link: Dünyanın Botanik Expo'sunun Bayrağı Türkiye'ye Teslim Edildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız