Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TETA, enerji tasarruflu yeşil çiftlikler kuruyor

Hayvansal üretim konusunda uzman zooteknistler tarafından kurulmuş olan firma ayrıca, yem sanayiinde de makina ve ileri teknoloji konusunda çözümler sunuyor.


İZMİR - Süt hayvancılığı işletmelerine mekanizasyon ve teknoloji temini alanında 23 yıldır ülke çapında hizmet veren Teta Teknik Tarım, hayvancılık işletmelerine modern teknolojiyi sunmanın yanı sıra, bu işletmelerin tasarımı, mühendislik, danışmanlık ve projelendirme konularında da hizmet veriyor. Hayvansal üretim konusunda uzman zooteknistler tarafından kurulmuş olan firma ayrıca, yem sanayiinde de makina ve ileri teknoloji konusunda çözümler sunuyor.

Teta Teknik Tarım Teknik Koordinatörü ve Ziraat Yüksek Mühendisi Başat Tömek, yıllardır kârlı hayvancılık işletmeleri kurmaya odaklandıklarını ve özellikle son yıllarda üretim maliyetlerinin önemli oranda artması sebebiyle sundukları ileri teknoloji ile enerji tasarrufunu buluşturmak konusunda çalıştıklarını söyledi.

Tömek, "Yeşil Çiftlik temalı, ciddi enerji tasarrufu sağlayan sistemler geliştirdik. İşletme sahipleri bu farkları hesaba döktüklerinde, ne kadar avantajlı olduklarını, enerji kullanımında sorumluluk sahibi olduklarını ve çevreyi daha az salınım ile koruduklarını anlayacaklardır" diye konuştu.

Tömek, frekans konvertörünün enerji tasarrufundaki en önemli ürün olduğunu savunarak, "Bu konvertör, sağım makinasında ihtiyaç duyulan kadar vakum yaratarak, hiçbir kayıp oluşturmadan fazla enerji kullanılmamasını sağlar. Uygulamalarımızda yüzde 56'ya varan tasarruflar gördük" dedi.

Tömek'in verdiği bilgiye göre, ahırda sürekli çalışarak gübreyi uzaklaştıran, 3.5 metre genişliğinde toplam 200 metre boyunda gübre kanalını, 0.55 kW elektrik motoruyla sıyıran Teta gübre sıyırıcısı yüzde 80 oranında elektrik tasarrufu sağlıyor. Ürünler arasında ayrıca 11 KW motorla saatte 70 ton gübre pompalayabilen Teta Gübre Pompası; saatte 5.5 KW enerji ile 40 ton kapasiteye sahip Teta Gübre Seperatörü; saatte 1.5 KW enerji sarfiyatı ile 86 bin metreküp havalandırma yapabilen Teta Serinletme Fanları da bulunuyor.





kobiden.com

Ekleme Tarihi
09.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: TETA, enerji tasarruflu yeşil çiftlikler kuruyor
Link: TETA, enerji tasarruflu yeşil çiftlikler kuruyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız