Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Dem Organik, günlük yumurta üretimini üç katına çıkaracak

Halen günlük 10 bin adet yumurta üretimleri olduğunu belirten Dem Organik firma sahibi Metin, bu yıl bitmeden üretim adedini 30 bine çıkarmayı planladıklarını söyledi.


TUNCELi - Halen günlük 10 bin adet yumurta üretimleri olduğunu belirten Dem Organik firma sahibi Hüseyin Metin, bu yıl bitmeden üretim adedini 30 bine çıkarmayı planladıklarını söyledi. Kapasite artırımı için Fırat Kalkınma Ajansı’na sundukları projenin kabul edildiğini kaydeden Metin, “Kapasite artış çalışmalarımız yıl sonuna kadar tamamlanacak. Böylelikle 2013 yılına, günde 30 bin adet üretim yapar durumda gireceğiz” şeklinde konuştu.

Projenin hayata geçirilmesinin istihdamı da artıracağını söyleyen Metin, “Personel sayımızı üç katına çıkaracağız. Hali hazırda yumurta üretiminde beş personel istihdam ediyoruz. Yıl sonunda sadece yumurta üretiminde çalışacak personel sayımızı 15 olarak belirledik” dedi. Hüseyin Metin, Tunceli’de pazar paylarının yüzde 70 olduğunu, kapasite artış projesinin tamamlanmasından sonraki hedeflerinin ise bu oranı yüzde 100’e çıkarmak olduğunu kaydetti.

Hüseyin Metin, Tunceli yumurta ihtiyacının Elazığ ve Erzincan illerinden karşılandığını, bunun eksikliğini görerek 700 bin TL’lik yatırımla ‘Munzur Yumurta’ markasıyla üretime başladıklarının bilgisini verdi. “Bölgemizin üretim anlamında büyük eksiklikleri bulunmaktaydı. Bu eksikliği gidermek, Tunceli’ye bir nebze olsun katkıda bulunmak adına yumurta üretimi projesini hayata geçirdik” ifadesini kullanan Metin, Tunceli’nin artık, yumurta ihtiyacı hususunda dışa bağımlı konumunda olmadığını kaydetti.

“Tuncelili iş adamları, memleketlerine yatırım yapmalı”

Munzur Yumurta girişiminin Tuncelilere örnek olmasını arzu ettiğini belirten Hüseyin Metin, “Yatırımımızı hiçbir şekilde destek almadan gerçekleştirdik. Yumurta üretim tesisimizi yedi ay boyunca jeneratörle çalıştırdık. Bir takım eksiklikler ve aksaklıklar Tunceli’nin peşini bırakmasa da, yatırımcıları, özellikle Tuncelili iş adamlarını, memleketlerine yatırım yapmaya davet ediyorum” dedi.

Dem Organik olarak, bir diğer faaliyet alanlarının arı ve arıcılık malzemeleri üretimi olduğuna değinen Metin, “Şu an ana arı ve arıcılık malzemeleri üretimini devam ettirmekteyiz. İnönü Mahallesi’nde imalathanemizi kurduk. İmalathanemiz faal durumda. Tunceli ve doğu illerinin çoğu arı ve arı malzemelerini farklı bölgelerden temin etmekteydi. Arı ve arıcılık malzemeleri üretimine başladığımızdan itibaren Tunceli’nin bütün ihtiyaçlarını karşılamakla beraber, Elazığ ve Bingöl illerine de satış yapmaktayız. Bu bağlamda kapasitemizi artırarak doğu illerinin hakimi olmayı ve kaliteli, ucuz ürün üreterek pazarda lider olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
09.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Dem Organik, günlük yumurta üretimini üç katına çıkaracak
Link: Dem Organik, günlük yumurta üretimini üç katına çıkaracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız