Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mersin'de 8 yıllık okitsu mandalina ağacından 240 kilogram ürün alındı

ADANA (CİHAN) - Türkiye’nin yaş sebze ve meyve ambarı olarak bilinen Mersin’de, narenciye üretiminde dönüm noktası olarak kabul edilen ‘sıvı gübre’ sevinci yaşandı.


Sıvı gübre kullanılan okutsi mandalina ağından 250 kilo ürünün alındığı hasat şenliği, Mersin, Adana, Hatay’ın yanı sıra Türkiye’nin birçok yerinden gelen bayiler, danışmanlar, ihracatçılar ve ziraat odaları üyelerinden oluşan kalabalık bir ekibin katılımıyla gerçekleşti.

Bitki besleme alanında faaliyet gösteren Hekagro'nun Amerika'dan ithal ettiği patentli sıvı gübrelerin kullanıldığı Mersin'in Tömük beldesindeki okitsu narenciye ağaçları hasat edilerek meyve sayımı yapıldı.

Türk tarım sektörüne ve çiftçilere kazandırdığı yeniliklerle dikkat çeken sıvı patentli gübre ithalatçısı Enis Hekimoğlu, bünyesinde çalışan 16 ziraat mühendisi ile Türk tarımının adını dünyaya duyurmayı başardı.

8 yıldır Türkiye’de ve çevre ülkelerde 32 bitki örtüsünde yeni nesil son teknoloji sıvı patentli damlama ve yaprak gübre ile ilgili çalışmalar yapan Hekagro Yönetim Kurulu Başkanı Enis Hekimoğlu, Türkiye’de 50 den fazla ilde faaliyette olduklarını bildirdi.

Dünyadaki en son teknoloji ürünü, Türk çiftçilerine kavuşturmayı amaçladıklarını belirten Hekimoğlu, şunları kaydetti: ‘’Üretimde 4 doğru prensip var. Birincisi doğru zaman, ikincisi doğru miktarda ürün kullanımı, üçüncüsü doğru ürün formu, dördüncüsü ise uygulama şekli. Bu 4 doğrumuzu biz yıllardır Hekimoğlu firması olarak prensip edindik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sonuçta ne farklar gördük, çiftçimize ne kazandırdık, bunlara bakıyoruz.’’

Geçtiğimiz bahar ayında yaşanılan mevsimsel olumsuzluklara da dikkati çeken Enis Hekimoğlu, sözlerine devam etti: ‘’Bu yeni nesil bitki, beslemelerle ağacınızın tomurcuklanmasına, çiçek tutumundan dökümüne kadar daha olumlu sonuçlar alıyorsunuz. Dolayısıyla veriminize yansıyor. Aslında bitki korumanın temelinde de bitki besleme var. Doğru bitki besleme yapıldığında siz hastalık ve zararlarla daha iyi mücadele avantajı yakalıyorsunuz.’’

HER AĞAÇTAN 240 KG MANDALİNA


Hasat şenliği açılış konuşmasının ardından tüm çiftçiler; 8 yıldır, tanıtılan sıvı patentli gübrelerle yetiştirilen bahçeye davet edildi. Turunçgillerin hasat edilişlerine yakından şahit olan çiftçi ve yetiştiriciler, hasadı yapılan 8 yaşındaki okitsu bahçesinden ortalama 240 kg ürün elde edilmesini şaşkınlıkla izlediler.  

Ekleme Tarihi
09.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: okitsu, mersin, mandalina, ürün, hasat, yaş sebze meyve, narenciye, sıvı gübre,
Link: Mersin'de 8 yıllık okitsu mandalina ağacından 240 kilogram ürün alındı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız