Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
3. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı açıldı  

3. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı açıldı -GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer: -''Türkiye belki geç başladı ama bu işin öncülüğüne doğru adımlarını hızlı bir şekilde götürüyor'' -''WHC Yönetim Kurulu üyelerince alınan, konseyin merkezinin İstanbul'a taşınması ön kararı, kasım ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek genel kurulda kesinlik kazanacak'' 

İSTANBUL (A.A) - Dünya genelinde 2,1 trilyon dolarlık potansiyele sahip helal ürün pazarından aldığı payı artırmak isteyen firmalar, 3. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nda bir araya geldi.
 
     Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES), Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve World Halal Council (WHC) desteğinde CNR EXPO'da 11-14 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek fuarda, helal gıda ve içecekten kozmetiğe, medikal ürünlerden tesettür giyim ve hac malzemelerine kadar çeşitli ürünler sergilenecek.
     WHC'nin geçen yıl ekim ayında İstanbul'da gerçekleştirilen kongresinde Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, fuarcılığın önemli bir fonksiyonu bulunduğunu belirtti.
     Büyüközer, ''Türkiye belki geç başladı ama bu işin öncülüğüne doğru adımlarını hızlı bir şekilde götürüyor. Bugünkü sıkıntılarımıza rağmen ben inanıyorum ki Malezya'da 11.'si düzenlenen helal gıda fuarları seviyesinde 3-4 uygulamadan sonra ulaşacağız'' dedi.
     Fuara, Türkiye'den 60 civarında, yurt dışından ise 12 firmanın katıldığını bilgisini veren Büyüközer, fuarda uluslararası boyutta önemli anlaşmaların yapılmasını ümit ettiğini dile getirdi.
    
     -WHC'nin İstanbul'a taşınması, kasım ayında kesinlik kazanacak-
    
     Büyüközer, açılış sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malezya'nın Kuala Lumpur kentinde, nisan ayında gerçekleştirilen yarıyıl toplantısında WHC Yönetim Kurulu üyelerince alınan, konseyin merkezinin İstanbul'a taşınması ön kararının kasım ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek genel kurulda kesinlik kazanacağını belirtti.
     Geçen yılki WHC kongresinde gündeme gelen helal ürünler konusunda uzman, danışman ve denetçi yetiştirecek bir meslek yüksek okulunun Türkiye'de açılması konusunda da çalışmaların devam ettiğini anlatan Büyüközer, bu projenin tüzüğünün ve öğretmen kadrosunun hazır olduğunu ancak bütçe ve bina ayarlanamadığını ifade etti.
     GİMDES'in helal sertifikası verdiği ürünlerin satıldığı ''Helal Dünya Marketleri'' sayısının 12'ye ulaştığını aktaran Büyüközer, bu fuar organizasyonuyla Malezya'daki helal gıda ürünleri fuarının büyüklüğüne erişmeyi arzuladıklarını, geçen yıl 10 bin civarında olan ziyaretçi sayısının bu yıl 20 bine ulaşmasını dilediklerini belirtti.
     Bu sene fuara katılan firma sayısında da artış olduğunu kaydeden Büyüközer, alıcıların çekilmesi için de çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini anlattı.
     Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Hamza Akbulut da açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de ihmal edilen helal gıda konusunun gündeme yeni gelmeye başladığını ve bu konu hakkında bilinçlenmenin her geçen gün arttığını söyledi.
    
 

Ekleme Tarihi
12.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: ardahan, kurbanlık, sevkiyat, büyükbaş,
Link: 3. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız