Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

DenizBank'tan üreticilere 2B Arazi Alım Kredisi

Denizbank; orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışını öngören 2B yasası kapsamındaki arazilerin satışına yönelik, üreticilere özel 2B Arazi Alım Kredisi sunuyor. Üreticiler Denizbank'ın 2B Arazi Alım Kredisi ile yıllardır ekip biçtikleri ancak yasal olarak sahibi olamadıkları arazileri mülk edinebilecekler. Bu uygulama ile üreticiler %1,05 den başlayan faiz oranları ve 120 aya varan vadelerle kredi kullanabilecek, geri ödemelerini ise aylık ya da yılda bir olarak hasatta yapabilecekler.


Tarım sektörünün gelişmesi yönünde sürdürdüğü yoğun faaliyetler ve sektöre sunduğu yenilikçi ürünler ile özel bankalar arasında birinciliğini sürdüren Denizbank, Türk tarımının modernizasyonuna destek vermek, tarımsal üretimde verimliliği ve çiftçinin dünya arenasındaki rekabetçi gücünü artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. İşte bu noktada Denizbank 2B olarak nitelenen ve Hazine'ye ait orman vasfını yitirmiş tarım arazilerinin satışını konu alan kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte üreticilerin yıllardır ekip biçtiği ancak yasal sahibi olmadığı arazileri mülk edinebilmesine yönelik %1,05'den başlayan faiz oranları ile 2B Arazi Alım Kredisi hazırladı.

Arazinin peşin satış bedelinin %100'üne kredi

2B Tarım Arazisi Alım Kredisi ile üreticiler, arazilerinin rayiç bedelinden %30 indirimle elde edecekleri satış bedeli üzerine bir de Denizbank'tan alacakları kredi ile peşin ödemede %20 indirim alarak toplamda %44 indirim avantajı sağlayarak tarım arazisi sahibi olma imkanına kavuşacaklar. Üreticiler böylece fiyat indirim avantajından faydalanarak arazi değerinin sadece %56'sını ödeyerek ekip biçtikleri arazilerin sahibi olabilecekler. Üreticiler satın alınacak 2B arazisinin peşin satış bedelinin tamamı için kredi temin edebilecekler. Uzun vadeli finansman olanağı ile kredi taksitlerini hasat vadelerinde ödeme fırsatını yakalayan üreticiler, Denizbank'ın Tarım Bankacılığı hizmetlerinden de faydalanabilecekler.

"Üreticinin her türlü ihtiyacına cevap vereceğiz"

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizbank Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Dr. Levent Öztürk, "Tarım sektörünün gelişmesi yönünde sürdürdüğümüz yoğun faaliyetler, yenilikçi ürünlerimiz ve sosyal sorumluluk projelerimiz ile Türk tarımının gelişmesine, Türk üreticisinin bilinçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Şubelerimizdeki çoğunluğu ziraat mühendislerinden oluşan müşteri temsilcilerimiz ile yatırımcılara ve üreticilere Denizbank farkıyla kaliteli hizmeti götürmek de hedeflerimiz arasında yer alıyor. Tarım sektörüne verdiğimiz toplam kredi tutarı 2 milyar TL'yi aştı. Özel bankalar arasında tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran bankayız. Önümüzdeki yıllarda da yerimizi koruyarak tarım sektörünü yenilikçi ürünlerle fonlamaya devam edeceğiz." dedi.
 
 
 
 
 
 
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
16.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: DenizBank, üretici, 2B, Arazi, Alım, Kredisi
Link: DenizBank'tan üreticilere 2B Arazi Alım Kredisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız