Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bu yıl 20 bin tonun üzerinde üretim yapıldı

Bu yıl 20 bin tonun üzerinde üretim yapıldıVan Gölü’nün Bitlis kıyısında yetiştirilen domatesler bu yıl üreticinin yüzünü güldürdü


Van Gölü’nün Bitlis kıyısında yetiştirilen domatesler bu yıl üreticinin yüzünü güldürdü. Siirt, Batman ve Diyarbakır gibi illerin yanı sıra Doğu Anadolu illerinden de talep gören domates bu üreticisine yaklaşık olarak yüzde 400 kâr sağladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Bitlis’te yetiştirilen domatesin artık bir marka haline geldiğini belirtirken, üreticinin ise bu yılki verimden bir hayli memnun olduğunu ifade etti. Domates bahçelerinde yapılan hasadı inceleyen Korkmaz, bu üretimin istihdamada katkısı olduğunu söyledi. Korkmaz, Bitlis ili genelinde sulu tarıma geçilmesiyle beraber, özellikle ekonomik değeri yüksek olan domates ve patates gibi ürünlerin yetiştirilmeye başlandığını anlattı.

İl Müdürü Korkmaz, bölgede bu yıl verimin çok iyi olduğunu ifade ederek , bu yıl yaklaşık 20-25 bin ton domates üretildiğini ve bunların bir kısmının kırsal kalkınma yatırımları destekleriyle kurulan salça fabrikasına gönderildiğini kaydetti. Domates üreticisi Şaban Yıldız ise, bu sene hem verimin hem de satışların iyi olduğunu belirterek, günlük olarak salça fabrikasına verdikleri domatesin dışında yaklaşık 600 ton üretimleri olduğunu vurguladı.




tarimtv.gov.tr

Ekleme Tarihi
16.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bu yıl 20 bin tonun üzerinde üretim yapıldı
Link: Bu yıl 20 bin tonun üzerinde üretim yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız