Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ödemişli Süt Bitkisi Üreticileri, Sergi Açılışına Bakan Bekliyor 

Ödemişli Süs Bitkisi Üreticileri, Sergi Açılışına Bakan Bekliyor

Ödemiş'te 15-18 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 8. Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisinin hazırlıklarını sürdüren Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Selahattin Bağlı, bu yılki sergi açılışının geçtiğimiz yıllara göre daha canlı geçmesi için bir takım girişimlerde bulunduklarını bildirdi. Şu ana kadar yapılan sergi açılışlarına bakan düzeyinde bir katılımın olmadığını belirten Bağlı, bakanlara davet mektubu yazarak açılışa katılmaları ve Ödemişli üreticilere destek vermelerini istedi.


Bağlı, bakanlara hitaben yazdığı davet mektubunda şu ifadelere yer verdi: "İzmir'in yılda üç ürün verebilen verimli Küçük Menderes havzasında bulunan Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde, dış mekan süs bitkileri üretimi ile uğraşan üreticiler olarak 15-18 Kasım tarihlerinde düzenleyeceğimiz 8. Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergimizin hazırlıklarını yapıyoruz. Yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı havzamızda süs bitkileri üreticilerinin bölgedeki örgütü olan Süs-Bir olarak düzenlediğimiz sergimize, başta Ödemiş Belediyesi olmak üzeri İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ağaç A.Ş., Tarım Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve Ticaret Odası gibi kurum ve kuruluşlar destek vermektedir. 'Türkiye Buluşuyor' sloganı ile süs bitkileri ve fidancılık sektörünü sekizinci kez bir araya getirecek olan sergimizin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı'nda düzenlenecek sergiye bu yıl ilgili 5 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz."

"3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT"

Bağlı şöyle devam etti: "Toplam ilçe nüfusu 130 bin olan Ödemiş, süs bitkileri ve fidancılık sektörünün lokomotif üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Havzada, süs bitkileri üretimi yaklaşık olarak 10 bin kişinin uğraştığı, 800'e yakın da işletmenin olduğunu bir sektör haline gelmiştir. Yıllık üretim kapasitemiz, 25 milyon çalı grubu (ardıç, gül, kızılcık, ateşdikeni, berberis…) 15 milyon da ağaç (erguvan, Akçaağaç, leylandi, sedir, Karaçam, ladin, çınar, akasya, çeşitli meyve fidanları…) türüdür. Bu üretim sonucunda 3 milyon dolar civarında bir ihracat geliri oluşmaktadır. Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan, Kazakistan, Rusya ve Irak, gibi ülkeleri ihracat gerçekleştiriyoruz. Sergimiz, Türkiye'nin dört bir yanından ilgi ile karşılanmakta, belediyeler başta olmak üzere birçok kamu kurumu, bağlantı yapmak için ilçemize gelmektedir. İzmir, Bursa, Manisa, İstanbul, Antalya, Balıkesir gibi illerden katılımcı firmaların yer alacağı serginin Ödemiş'in tanıtımı ve sektörde daha çok söz sahibi olması adına büyük önemi olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle ilçedeki tüm kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyacımız olduğu gibi bakanlığımızı da kurum olarak sergi açılışında görmek istiyoruz. Bölgemiz ve ülkemiz adına önemli bir gelir kaynağı olan süs bitkileri üretiminde hem basınımızın daha çok dikkatini çekmek, hem de moral desteği almak adına, şahsınızın da katılımı ile bakanlığımızın aktif destek vermesini bekliyoruz. 8 yıldır yaptığımız sergi açılışımıza üzülerek belirtelim ki bir bakanımız katılmamıştır. Bu durumun bu yılki sergi açılışında değişmesini bekliyor saygılarımızı sunuyoruz." - İZMİR - (İHA)

Ekleme Tarihi
19.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ödemiş, Süs Bitkisi, Üretici, Sergi, Açılış, Bakan,
Link: Ödemişli Süs Bitkisi Üreticileri, Sergi Açılışına Bakan Bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız