Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Pazarda Satılan Her Ürünü Organik Diye Almayın

Meram Ziraat Odası tarafından Meram ilçesinde başlatılan ve 4 köyde devam eden organik tarım uygulaması, çiftçiler için önemli bir kazanç kapısı oldu. Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, 2013 yılında organik tarım uygulamasının genişletilerek 10 köyde yaygınlaştırılacağını söyledi.


Organik tarımın amacı, havayı ve çevreyi kirletmeden herhangi bir kimyasal kullanmadan, sağlıklı ürün yetiştirebilmek olduğunu belirten Ataiyibiner, "Avrupa ülkelerinde de yaygınlaşan organik tarım insan, çevre ve doğa açısından son derece önemlidir. Organik ürünler, insan sağlığını ve hayvan sağlığını kimyasal ürünlere karşı korumaktadır. Doğal olarak çevrenin de korunması söz konusudur. Son derece önemli bir potansiyele sahip organik tarım üretimini önümüzdeki yıl 10 köyde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi.
Organik tarım üretiminde 'çilek, patates, sebze (domates, salatalık, biber, fasulye), tıbbi aromatik bitkiler, buğday gibi ürünlerin yer aldığını kaydeden Başkan Ali Ataiyibiner şu ifadelere yer verdi; Meram ilçesinde organik ürünlerin satışa sunulduğu Melikşah mahallesi Pazar yeri hizmete açıldı.

Ancak vatandaşları da organik ürün alırken dikkatli olmaya çağırıyoruz. Organik ürünlerin diğer ürünlere göre fiyatının biraz pahalı olduğu malum. Mevcut semt Pazarlarında organik ürün diye satışa sunulan her ürün organik ürün olmaya bilir. Bunun için öncelikte dikkat edilmesi gereken organik ürünlerin üretiminde kullanılan her şeyin sertifikası bulunmaktadır. Sertifikası olmayan ürünleri tercih etmeyin. Ürünlerde mutlaka Tarım bakanlığının logosu bulunmaktadır.

Organik tarımın yaygınlaşması için İl Özel İdaresi, Selçuk Üniversitesi ve Meram Ziraat Odası olarak ortak bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Oda Başkanı Ali Ataiyibiner, meyvecilik alanında da organik çalışmaların devam etiğini kaydetti.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Pazarda Satılan Her Ürünü Organik Diye Almayın
Link: Pazarda Satılan Her Ürünü Organik Diye Almayın




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız