Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çiftçiye gelecek sene 9 milyar lira hibe kredi ödenecek

ANKARA (CİHAN) - Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, gelecek sene çiftçiye 9 milyar lira hibe kredi ödeneceğini açıkladı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte ihracatçıların sorunlarını dinlemek için düzenlediği toplantıda konuşan Bakan Eker, Türkiye’de 24 milyar hektarlık arazide 6,5 milyon kişinin tarımda istihdam edildiğini belirterek, geçen yıl tarım ihracatının 15 milyar dolar olduğunu açıkladı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise seneye bu rakamın 40 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini bildirdi. Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM)Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de katıldığı toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak gerçekleşti.

BAKAN EKER: KURBAN FİYATLARI DÜŞECEK

Toplantıda soruları cevaplayan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı kurbanlık hayvanların sayısının bu yıl arttığını kaydederek, bu yüzden kurban fiyatlarında bir düşme olacağını ifade etti. Türkiye’de büyük baş hayvan sayısının 12,5 milyona ulaşarak yüzde 26,8 artış gösterdiğini ifade eden Bakan Eker, küçükbaş hayvan sayısının da 33 milyona ulaştığını kaydetti. Yemlerde kullanılan bitkilerin yetişme çağında Türkiye’de yağışların az olması nedeniyle yem fiyatlarında sıkıntı olduğunu dile getiren Eker, tedbir aldıklarını ama muhalefetin eleştirilerine maruz kaldıklarını dile getirdi.

Çiftçiyi zor durumda bırakmamak için çeşitli tedbirlerin alındığını aktaran Mehdi Eker, besicilik yapan çiftçiye hayvan başına 300 lira yardım yaptıklarını, bunun yanında yemlerin hammaddesini oluşturan ürünlerin gümrükteki vergi oranlarını düşürdüklerini anlattı. Tarım arazilerinin hangi ürünü daha verimli üreteceğini gösteren bir harita çıkardıklarını bildiren Bakan Eker, “Yaptığımız bu üretim modeline göre politikamızı belirliyoruz. Tarım desteğini 1,8 milyondan 7,5 milyona çıkardık. Seneye çiftçiye 9 milyar lira nakit ödeme yapacağız.” dedi.

Ayrıca dünya çapında 3. büyük tohum gen merkezini kurduklarını vurgulayan Tarım Bakanı Eker, Türkiye’de ne kadar tarım ürünü varsa bunların hepsinin merkezde örneklerinin mevcut olduğunu söyledi. Sadece sera tarımcılığında tohumların ithal edildiğini belirten Eker, Türkiye’nin geçen yıl 637 bin tohum ürettiğini ve tohumda 100 milyon dolar ihracat yapıldığını açıkladı. 
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
20.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Çiftçiye gelecek sene 9 milyar lira hibe kredi ödenecek, gıda tarım
Link: Çiftçiye gelecek sene 9 milyar lira hibe kredi ödenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız