Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Rektör Uçar: Türkiye yumurta üretiminde dünyada 11. sırada yer almaktadır  

Rektör Uçar: Türkiye yumurta üretiminde dünyada 11. sırada yer almaktadır
 
 YOZGAT - Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tamer Uçar, Türkiye'nin yumurta üretiminde dünyada 11.sırada yer aldığını yumurtanın insanlar açısından önemli bir besin maddesi olduğunu söyledi.

Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından Dünya Yumurta Günü dolayısıyla ‘Sağlınız için her gün bir yumurta’ konulu panel düzenlendi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, panelde yaptığı konuşmada üniversitelerin araştırma yapan, bilim üreten, teknolojik ve halka yönelik hedefleri olan kurumlar olduğunu belirtti. Rektör Uçar, “Üniversiteler şehrin gelişmesine önemli katkılar sağlar bu bakımdan bizler şehrimiz ile bütünleşmeyi önemsiyoruz. Bu anlamda şenlikler, paneller, konferanslar düzenliyoruz. İlimiz ekonomisi verilere göre yüzde 70 tarıma dayalı bir il. Bu da tarıma dayalı sanayi ve ürünlerin üretimin ne derece önemli olduğunu bizlere açıkça göstermektedir. Ziraat fakültemizin adını Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak değiştirdik. Üniversitemiz ve fakültemiz giderek güçlenecek. Hayvansal ürünler de bitkisel ürünler kadar önemli. Biz de bu manada üniversitemizde 4 yıllık hayvansal üretim yüksek okulunu kurduk. Şu anda yapılanma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Türkiye’nin dünyada yumurta üretiminde 11. sırada yer aldığını kaydeden Rektör Uçar, “Ülkemiz yumurta üretiminde 11. sırada yer alıyor. Bazı ürünlerin üretiminde birinciliğimiz var. Dünyada 11. sırada olmak memnuniyet verici ama daha da yukarı seviyelere taşıyabiliriz. Sadece üreten ve tüketen değil aynı zamanda pazarlayan bir ülke olmalıyız." diye konuştu.

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Güçlü ise beslenmenin insanın en temel gereksinimlerinin başında geldiğini belirterek, dünyada kişi başına yıllık yumurta tüketimi 300 olmakla birlikte, Türkiye’de bu sayının 180-200 civarında olduğunu ifade etti.

Panele konuşmacı olarak katılan Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yıldırım ise, yumurtanın besin değeri ve faydaları hakkında bilgi verdi. Panel sonunda katılımcılara tavuk ve bıldırcın yumurtası ikram edildi. Daha sonra Prof. Dr. Tamer Uçar öğrenciler ile birlikte yumurta kırdı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: yumurta üretimi
Link: Rektör Uçar: Türkiye yumurta üretiminde dünyada 11. sırada yer almaktadır




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız