Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Doğudan batıya kurbanlık göçü  

Doğudan batıya kurbanlık göçü

Yaklaşan Kurbanı Bayramı için Doğu Anadolu Bölgesi’nden Batı illerine satılmak üzere 205 bini büyükbaş ve 190 bini de küçükbaş olmak üzere toplam 395 bin kurbanlık hayvan geldi.


Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Muş, Iğdır, Erzincan’dan TIR ve kamyonlara yüklenen büyük ve küçükbaş hayvanlar, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi kentlere taşınıyor. Umutlarını Kurban Bayramı’nda yapacakları satışa bağladıklarını söyleyen besici Remzi Kete, “Kurbanlıkları Ankara veya İstanbul’a 2-3 bin liraya naklediyoruz. 35 büyükbaş hayvanım var. Bunların tamamını satabilirsem uzun bir aradan sonra ’para kazandım’ diyebileceğim. Ama yarısını satar ya da satamayıp hayvanlarımı geri getirmemek için yok parasına verirsem perişan olurum” dedi.

Binlerce kurbanlık yolda

Öte yandan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüklerinden yapılan açıklamaya göre, Ağrı’dan 70 bin büyükbaş, 60 bin küçükbaş, Kars’tan 45 bin büyükbaş, 10 küçükbaş, Ardahan’dan 30 bin büyükbaş, 20 bin küçükbaş, Muş’tan 25 bin büyükbaş 13 bin küçükbaş, Erzurum’dan 25 bin büyükbaş, 27 bin küçükbaş, Erzincan’dan 5 bin büyükbaş, 25 bin küçükbaş ve Iğdır’dan 5 bin büyükbaş 35 bin de küçükbaş hayvanın batıdaki illere kurbanlık olarak getirildi. Yetkililer, kurbanlıkların sağlıklı olduğunu ve gönül rahatlığı ile kesilebileceğini bildirdi.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Doğudan batıya kurbanlık göçü
Link: Doğudan batıya kurbanlık göçü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız