Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çiçeği koklayarak değil, 'tık' layarak alıyoruz

Daha çok özel günlerde çiçekçiye uğrayıp koklanarak seçilen çiçekler artık internetten satın alınıyor -''CicekSepeti.com''un kurucusu Aydın: -''Rutin bir günde Türkiye'de internet üzerinden ortalama 10 bin sipariş gönderiliyor. Özel günlerde ise bu sayı 30-40 kat artıyor''


ANKARA (A.A) - Hüseyin Karatepe - İnternet insanların hayatını kolaylaştırırken, çiçek alma alışkanlığını da değiştirdi. Çiçekçilerden koklanarak seçilen çiçekler, artık sanal ortamda ''tık''lanarak alınıyor.

İnternet ortamında faaliyet gösteren çiçekçilik sektörünün öncü isimlerinden ''CicekSepeti.com''un kurucusu ve sahibi Emre Aydın, Türkiye'de çiçekçilik sektörünün göz ardı edilemeyecek büyüklüğe geldiğini fakat Avrupa ve Amerika'nın henüz çok gerisinde olunduğunu kaydetti.

Çiçekçiliğin Türkiye'de diğer ülkelere göre geri kalmasını, çiçek gönderim alışkanlıklarına ve özel günler haricinde çiçek gönderilmemesine bağlayan Aydın, ''CicekSepeti.com olarak farklı zevk ve ihtiyaca uygun, müşterilerimize çok sayıda alternatif ürünü kolaylıkla gönderme imkanı sunarak çiçek alma ve gönderme alışkanlığını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz'' dedi.
Aydın, sektörde 300'den fazla çiçekçi iş ortakları olduğunu belirterek, sektörün gelişimine katkı sağladıklarını ve iş ortaklarının iş potansiyellerini arttıklarını ifade etti.

-''En çok, erkekler eşlerine çiçek yolluyor''-

İnternet üzerinden yapılan çiçek alışverişlerinde ortalama olarak ürün başına 50 lira harcama yapıldığını bildiren Aydın, şunları kaydetti:
 
''En çok erkekler eşlerine ve sevgililerine çiçek gönderiyor. Yeni iş ve düğün kutlamaları da bu sırayı takip ediyor. Ayrıca gelin buketleri ile de bu yaz çok güzel bir ivme yakaladık. Çiçeğe ihtiyaç duyulan alanlar gün geçtikçe artıyor ve biz de bunun bir parçası olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz.''

Herkesin harcama gücünün farklı olduğuna dikkati çeken Aydın, kendi internet sitelerinde de geniş ürün yelpazesiyle her bütçeye uygun ürünlerin bulunduğunu kaydetti.

-''Çiçek siparişi özel günlerde 40 kata kadar artıyor''-

Aydın, rutin bir günde Türkiye'de internet üzerinden ortalama 10 bin civarında çiçek siparişi yapıldığını düşündüklerini ifade ederek, ''Özel günlerde ise bu sayı 30-40 kat artıyor'' dedi.

Çiçek tüketiminin sadece özel günlere sınırlı kalmaması ve çiçek göndermenin anlamının pekiştirilmesi ile birlikte çiçek sektörünün Türkiye'ye sağladığı ekonomik değerin katlanarak artacağına inandıklarını kaydeden Aydın, vatandaşların sevdiklerine küçük fiyatlı çiçek hediyesiyle duygularını aktarabileceğini söyledi.

-''Çiçek alışverişinde internet ve mobil kullanım çok üst seviyede''-

Aydın, çiçek alışverişlerinde internet ve mobil teknolojilerin kullanımının çok üst seviyelere ulaştığını ifade ederek, sipariş edilen çiçekle sadece çiçeği değil, çiçekle birlikte duyguların da gönderildiğini ifade etti.

İnsanların çiçek aldıklarında duyguları ''tarif edilemez'' olduğunu vurgulayan Aydın, ''İşte bu nedenle çok yakın bir zamanda herkesin bunun farkına varıp, sınırsız seçeneği olan çiçeklerden özel bir gün sebebi olmaksızın sırf içinden geldiği için bir tık uzağındakine çiçek göndereceğine inanıyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Ekleme Tarihi
25.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çiçeği koklayarak değil, tık layarak alıyoruz, çiçek
Link: Çiçeği koklayarak değil, 'tık' layarak alıyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız