Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İsotta kanserojen önleme projesi


 
 
 
Bakanlık, 53 baharat için çalışma başlattı. İsot başta olmak üzere pek çok baharatta yanlış kurutma yöntemi nedeniyle ortaya çıkan ve karaciğerde sorunlara ve kansere neden olan aflatoksin maddesinin oluşmaması hedefleniyor.

 
 
 
 
GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 53 baharat için çalışma başlattı. Çalışma ile isot başta olmak üzere pek çok baharatta yanlış kurutma yöntemi nedeniyle ortaya çıkan ve karaciğerde sorunlara ve kansere neden olan aflatoksin maddesinin oluşmaması hedefleniyor. Bakanlığın 53 baharatı takibe aldığı Baharat Tebliği’nde şunlar yer aldı.
· Baharat kendine özgü tat, koku ve renkte olur. Bayatlamış, kızışmış, küflenmiş, bozulmuş, yabancı tat ve koku almış olmaz ve böcek yeniği içermez.
· Baharatın içinde canlı böcekler, gözle görülebilen veya görülmeyen ölü böcekler ile bunların kalıntıları ve diğer zararlıların kalıntıları bulunmaz.
· Doğal yollarla yapılan kurutmalarda bitkiler, toprak ile doğrudan temas halinde olmamalıdır ve yerden yüksek platformlarda veya uygun bir materyalden yapılmış döşemelerin üzerinde kurutulur.”

GÖZALTINDAKİ BAHARATLAR

Bakanlığın yakın takibe aldığı 53 baharat ise şöyle: “Adaçayı, Anason, Ardıç, Aspir Çiçeği, Beyazbiber-Akbiber, Biberiye-kuşdili, Cedvar, Çam fıstığı, Çemenotu-buyotu, Çörekotu, Çörtükotu, Defne yaprağı, Dereotu, Fesleğen, Reyhan, Hardal, Haşhaş, Havlıcan, Hindistan cevizi, İsot, Kakule, Karabiber, Karaman kimyonu-Frenk kimyonu, Karanfil, Kebabiye, Kekik, Kırmızıbiber, Kırmızı karabiber, Kimyon, Kişniş, Kuşüzümü, Hintcevizi-Muskat, Mahlep, Maydanoz, Melisa-oğulotu, Mercanköşk, Meyankökü, Nane, Pul kırmızı biber, Rezene, Safran, Salep, Sarımsak, Sater, Soğan, Sumak, Susam, Tarçın, Tarhun, Vanilya, Yenibahar, Zencefil, Zerdeçal.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
alt
alt

Ekleme Tarihi
28.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: İsotta kanserojen önleme projesi
Link: İsotta kanserojen önleme projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız