Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Uzakdoğu’da Bulgurun yeni adı Türk Pirinci 

Uzakdoğu’da Bulgurun yeni adı Türk Pirinci

GAZİANTEP (CİHAN)- Dünyanın en büyük 10 gıda fuarından birisi olan Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen SIAL 2012 Gıda Fuarına katılan Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), bakliyat ürünleri ve özellikle kırmızı mercimek alanında da önemli gelişmelere imza attı.


Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehti Eker’in de ziyaret ettiği fuara MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Başkan Vekili Şahin Batallı muhasip üye Abdurrahman Avcı, yönetim kurulu üyeleri Celal Kadooğlu, Aydın Soyyiğit, Çalışma Gurubu Başkanı Mustafa Bayram, çalışma gurubu üyeleri Ali Arpacıoğlu Bora Batallı, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer, GAİB personellerinden Bülent Kayalı ve Banu Demir katıldı.

Yurt dışı ürün ve firma tanıtımlarında SIAL’in önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, dünya genelinde pek çok firma Türkiye de yağ fabrikalarının olduğunu ve Türkiye'de ayçiçeği yağı üretiminin olduğunu ilk defa duymalarının fuar için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Fuarda Türkiye’nin ayçiçeği yağı üretiminde ve işlenmesinde dünyadaki lider ülkelerden birisi olarak bilinmesinin sağlandığını belirten Tiryakioğlu, “Ürün tanıtımları başarıyla yerine getirilmiştir. Bundan sonraki stratejilerimiz hedef olarak belirlenen ülkelerde farklı etkinliklerle ürünlerimizi tanıtmak olarak gelişecektir.” dedi.

MBTG Tanıtım Grubu Başkan Yardımcısı ve Hububat ve Bakliyat İhracatçılar Birliği Başkanı Şahin Batalı, başarılı ihracatın temelinde doğru tanıtım yattığına dikkat çekerek, dünyanın en iyisi olmak zorunda olduklarının altını çizdi.

Uzak Doğu ve Avrupa’da Bulgurun yeni ismi Türk Pirinci

MBTG Çalışma Komite Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, bulgurun Türk pirinci olarak ilk defa bu fuarda yeni bir isimle de tanıştığını dile getirerek, “Özellikle Uzak Doğu’dan gelen kişiler için oldukça ilginç deneyimler yaşandı. Özellikle Uzakdoğu insanları için pirinç temel gıda maddesi olarak en çok tükettikleri ürün durumundadır. Uzakdoğulu insanların bulgurla karşılaştıklarındaki beğenileri, bulgur için farklı bir tüketim alanının Uzakdoğu olacağını göstermektedir. Onlar için bulgurun, kendilerinin anlayabildiği şekli ile Türk pirinçi olarak adlandırılması da, pirinç tüketen ve bulguru bilmeyen ülkeler içinde yeni bir tanımlamanın ortaya çıkmasına sebep oldu.” diye konuştu.
Avrupa'nın Türk makarnasına uyguladığı kotaları kaldırarak, gerek Avrupa'da ve gerekse dünyada İtalyan makarnasının hegomanyasını yıkmak istediklerini belirten Bayram, “Bu alanda Türkiye çok güçlü argümanlara sahiptir. Yeter ki makarnamızı ve kaliteyi dünyaya tanıtalım. Bu pazarı gerek yurt içinde ve gerekse yurtdışında Türkiye’de üretilen makarna ile doldurabilelim. Bu alanda 10 yıl içinde Türkiye makarnasının yurtdışındaki başarı öykülerini izleyeceğiz.” açıklamalarında bulundu.
Kırmızı mercimekte kaybedilen kan yeniden toplanıyor

Yanlış politikalar sonucunda AB ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkenin Türkiye’nin mercimek üreticisi bir ülke olduğunu unutmuş olduğuna dikkat çeken Mustafa Bayram, kırmızı mercimekte kaybedilen kan yeniden toplandığını söyledi. Fuarda kırmızı mercimeğin tanıtımının yapılmasının fuarı ziyaret edenler içinde Türkiye'nin önemli bir mercimek üreticisi olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Bayram, “Türkiye bu kadar güçlü olduğu bir sektörde maalesef yanlış politikalarla önemini yitirmiş olması çok acı bir durumdur. Sial fuarında hiç mercimek üreticisi olmayan ülkelerin stantlarında mercimek sunmaları ise ilginç bir durumu da gözler önüne sermektedir. Bazı yabancı stantlarda ise Türk orijinli kırmızı mercimeğin sergileniyor olması kalite olarak Türk mercimeğinin halen iyi bir konumda olduğunu göstermektedir.” şeklinde konuştu.
CİHAN
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
29.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Uzakdoğu,Bulgurun yeni adı Türk Pirinci
Link: Uzakdoğu’da Bulgurun yeni adı Türk Pirinci




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız