Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fransızlar Bursa Zeytinini Sevdi

BURSA (İHA) - Marmarabirlik’e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, Mudanya Belediyesi’nin Fransa’daki kardeş şehri olan Romorantin’de düzenlenen 35. Gastronomi Fuarı’na katıldı.


Bu yıl Türkiye’nin konuk ülke olarak davet edildiği fuarda Türk-Fransız Derneği’nin oluşumunu sağladığı salonda stant kuran Marmarabirlik, ürünleriyle Fransızların ilgi odağı oldu. 150 Sayılı Kooperatif Başkanı Ali Yıldız ile Kooperatif Müdürü Ali Bozkurt’un katıldığı fuarda, Marmarabirlik’in yeni az tuzlu ürünlerle siyah zeytin ve zeytinyağı çeşitleri tanıtıldı.

Marmarabirlik’in standını Romorantin protokolünün yanı sıra Hasan Aktürk başkanlığındaki Mudanya Belediyesi’nin başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve bürokratları da ziyaret etti.
Kooperatif Başkanı Ali Yıldız, Marmarabirlik’e gösterilen ilgiye ve Türk-Fransız Derneği’nin misafirperverliğine teşekkür etti.

Bu arada bu yıl 16 bin 870 ton zeytin alımı bekleyen Mudanya 150 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde bütün hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Başkan Yıldız, 3 Ekim’de başlayan rekolte beyanname alım süresinin 31 Ekim itibariyle sona erdiğini bildirdi. Yıldız, bir aylık dönemde 6 bin 188 ortaktan 16 bin 870 ton zeytin rekolte beyanı aldıklarını, yeni döneme ilişkin zeytin alım kampanyasının merkez depolarda kasım ayının ilk haftasında başlayacağını duyurdu.

Ekleme Tarihi
01.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Fransızlar Bursa Zeytinini Sevdi
Link: Fransızlar Bursa Zeytinini Sevdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız