Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Marmarabilik Yönetimine Hayırlı Olsun Ziyareti


Mudanya 150 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yönetimi, olağan üstü kongrede yeniden Marmarabirlik Başkanı seçilen Hidamet Asa ve başkan vekili olarak Mudanya'dan üst yönetime giren Şevket Karagöz'ü ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.


Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa'yı makamında ziyaret eden Mudanya Kooperatifi yönetimi, yeni başlayan zeytin alım kampanyası hakkında da fikir alışverişinde bulundu. Asa, kamuoyunda ortaya atılan iddialarla üreticinin kafasının karıştırılmak istendiğini ifade ederek, bu yıl üretici ve Marmarabirlik açısından en iyi kampanyayı uyguladıklarını söyledi. Bu yanlış bilgilerin kasten

çıkarıldığını söyleyen Asa, "Üretecimizin ve Marmarabirlik'in çıkarlarını göz önüne alarak bu kampanyaya başladık. Verdiğimiz fiyatlar piyasanın üzerindedir, bugün Marmarabirlik Türkiye'nin 250. en çok kar eden kuruluşu arasındadır. Çıkartılan söylentiler tamamen siyasidir, gerçekleri öğrenmek isteyenler bizzat bizleri arayıp bilgi alabilirler" dedi.

Mudanya Kooperatif başkanlığından bu yıl üst yönetime seçilen ve başkan vekilliği görevi üstlenen Şevket Karagöz ise, "Gerek kota, gerekse fiyat politikası üreticinin beyanları doğrultusunda hazırlanmıştır. Kimseyi mağdur etmeden üreticimizin elindeki zeytinlerini elimizdeki her türlü imkanı zorlayarak alacağız. Bunu yaparken birliğimizin geleceğini de düşünmek zorundayız. Öyle olmasaydı 17 birilik içinde bugün varlığını sürdüren iki birlikten biri olmazdık" dedi.

Mudanya 150 Sayılı Zeytin tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, birlik yönetimine başarılar diledi. Mudanya'nın zeytin alımları için her türlü hazırlığını tamamladığı ve sorunsuz olarak üreticinin zeytinlerini alınacağı bilgisini veren Yıldız, "Dolu vuruğu olarak adlandırılan ve yağlık olarak değerlendirilecek olan zeytine verilen 90 kuruşluk fiyatı Ortak Yardımlaşma Fonundan 30 kuruş destekleyerek 120 kuruşa çıkarılmasını sağladık. Ancak bu destek fonun geçen seneki varlığından karşılanmaktadır. Zira genel kurulda bu fona kesinti yapılması reddedilmişti. Bu da fonun sürdürülmesinin afet anında ne kadar gerekli olduğunu gösterdi. Ayrıca 500 kiloya kadar verilen rekolte beyanlarının kotaları yüzde 50 artırıldı" dedi. - Bursa - (İHA)

Ekleme Tarihi
11.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Marmarabilik, Yönetimine Hayırlı Olsun Ziyareti, zeytin, zeytin yağı
Link: Marmarabilik Yönetimine Hayırlı Olsun Ziyareti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız