Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Adana Tarım Fuarı'na doğru -TARMAKBİR Başkanı Tekbaş: -''Kırsal kalkınma makine hibe destekleri çok komik rakamlarla yapılıyor'' -TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Ersözlü: -''Sektörde bakışlar Adana'ya çevrilecek''

ADANA (A.A) - Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Başkanı Cahit Tekbaş, ''Kırsal kalkınma makine hibe destekleri çok komik rakamlarla yapılıyor'' dedi.

     Tekbaş, Adana Tarım Fuarı ile ilgili bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Kırsal Kalkınma Makine Hibe Destekleri kapsamında geçen yıl 286 milyon lira bütçe belirlendiğini ve bunun 81 ile paylaştırıldığını belirterek, bu desteklerin çok yetersiz olduğunu kaydetti.

     286 milyon liralık desteğin 25 milyon lirasının da GAP bölgesindeki 10 ile ayrıldığını ifade eden Tekbaş şunları kaydetti:
     ''Kırsal kalkınma makine hibe destekleri çok komik rakamlarla yapılıyor. Zaten bu desteklerin açıklanmasında da geç kalındı. Bunlar yılbaşında ya da bahar ayının ortalarında açıklansaydı, hangi ile ne kadar pay çıkacağını bilebilseydik, o bölgede imalatçılar ona göre üretim yaparlardı. Çiftçilerden bu kadar talep geleceğini bilemediğimiz için imalatçılar talebi karşılayamadı. Bu şeklide kaos ortamı olmaması için makine ekipman bütçesinin önceden belirlenmesi lazım.''
    
     -''Sektörde bakışlar Adana'ya çevrilecek''
    
     TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de, Adana Tarım Fuarı ile tarım sektöründe bakışların Adana'ya çevrileceğini belirtti.
     Fuarla birlikte tarım makineleri sektöründe satışların yılın son iki ayında artacağını belirten Ersözlü, şu bilgileri verdi:
     ''Tüm tarım sektörünün heyecanla beklediği Adana Tarım Fuarı, 5 gün sürecek. Sektörde satışlar bu fuarla beraber yılın son 2 ayında artacaktır. Fuara 300'ün üzerinde firma katılacak. 40 bin metrekare alanda hazırladığımız fuarımıza katılım çok iyi ve buna paralel olarak 125 bin ziyaretçi bekliyoruz. 40 ilden bin civarında otobüsle ziyaretçi getireceğiz. Ayrıca 22 ülkeden gelecek iş adamlarını Adana'da ağırlayacağız. Dolu bir etkinlik programı hazırladık, herkes fuarımızdan memnun ayrılacaktır. Sektörde bakışlar Adana'ya çevrilecek.''
     Ersözlü, Adana Tarım Fuarı 2012'nin 14 Kasım'da Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacağını ve 5 gün süreyle ziyarete açık kalacağını sözlerine ekledi.
    
     
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
13.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: adana tarim fuari,tuyap,tarmakbir
Link: Adana Tarım Fuarı'na doğru




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız