Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kelkit Havzası Organik Tarım Havzası oluyor 

Kelkit Havzası Organik Tarım Havzası oluyor

GÜMÜŞHANE (CİHAN)- AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, 'Kelkit Havzası'nın Organik Tarım Havzası ilan edilmesi ile ilgili çalışma başlattı. Teklifini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde, Bakan Mehmet Mehdi Eker'e ilettiğini belirten Üstün, "Bakan Eker, konuya olumlu yaklaştı. Fizibilite çalışmaları için bürokratlarına talimat verdi." dedi.


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Türkiye'deki organik tarım yapılabilecek alanların sınırlı olduğunu söyledi. Organik tarım çalışmalarının 1980 yılında başladığını belirten Üstün, "Günümüzde artık insanlarımız raflarda organik ürünler arar oldu. Bu konuda çok ciddi bir pazar potansiyeli var. Talebin karşılanabilmesi için organik üretimin artırılması gerek." diye konuştu.

        Organik üretimin artırılması için 'Organik Tarım Havzaları'nın belirlenmesi gerektiğini anlatan Üstün, "Kelkit Havzası hem iklim koşulları hem toprak yapısı hem de coğrafya özellikleriyle Organik Tarım Havzası olarak ilan edilebilecek bir potansiyele sahip. Şu anda teknik olarak da Kelkit bölgesinde ciddi bir alt yapı hazır. Zaten Avrupa'nın en büyük hayvancılık projesinin Doğan Organik Ürünleri AŞ şu anda Kelkit'te faaliyete." şeklinde konuştu.

        225 ORGANİK ÜRÜN ÇEŞİDİ

    2003 yılında organik ürün çeşidinin 7 -8 tane olduğunu günümüzde ise 225 çeşit organik ürün bulunduğunu belirten Üstün, hem insan sağlığı açısından üretiminin gerekliliği hem de dünyada ciddi bir pazarı olan organik ürünlerin uygun olan Kelkit Havzası gibi alanlarda yapılmasının önemli bir hamle olacağını kaydetti.

        Bu konudaki tekliflerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde, Bakan Mehmet Mehdi Eker'e ilettiklerini vurgulayan Üstün, Bakan Eker'in konuya olumlu yaklaştığını ve fizibilite çalışmaları için bürokratlara talimat verdiğini sözlerine ekledi. CİHAN
alt
alt

Ekleme Tarihi
14.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kelkit Havzası Organik Tarım Havzası oluyor
Link: Kelkit Havzası Organik Tarım Havzası oluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız