Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu: -''Türkiye Tarım Kredi kooperatiflerine bu yılın 10 ayında 26 bin yeni ve genç üretici ortak oldu''

ANKARA (A.A) - Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine bu yılın 10 ayında 26 bin yeni ve genç üreticinin ortak olduğunu bildirdi.

     Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde 1 milyon 100 bin ortağı olan ve 1660 birim kooperatifiyle Türk çiftçisine 149 yıldır hizmet veren Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine ilginin artarak devam ettiğini ifade etti.

     Küresel ısınma, hızlı nüfus artışı, tarımsal alanların daralması, biyoyakıt kullanımı, su kıtlığı gibi nedenlerle gıdanın öneminin her geçen gün arttığına işaret eden Kutlu, şöyle devam etti:
     ''Artık dünyada tarım stratejik sektör haline geldi. Tarımın önemi her geçen gün katlanarak artıyor. Ülkemizde de modern tarıma geçilmesiyle birlikte bu sektörümüze ilgi her geçen gün artmaktadır. 149 yıldır Türk çiftçisine hizmet veren, bütün tarımsal girdileri kar amacı gütmeden temin eden ve ortaklarının ürünlerini değerlendirerek Türk çiftçisinin her zaman güven kapısı olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine bu yılın 10 ayında 26 bin yeni ve genç üretici ortak oldu. Bu bize olan güveni göstermektedir. Sorumluluğumuz daha da artmaktadır. Sorumluluğumuzun ciddiyetini bilerek tarımla geçinen herkesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri çatısı altına bekliyoruz. Gelin bu kapı sizin kapınız.''
     Kooperatifçiliğin dünya çapında hızla geliştiğini, 1 milyar üreticinin kooperatif üyesi olduğunu belirten Kutlu, 'Dünyada yaşanan ekonomik krizler de göstermiştir ki krize karşı direnen, ayakta kalan hatta krizden kazançlı çıkan tek sektör kooperatifçiliktir'' değerlendirmesinde bulundu.
     Abdullah Kutlu, Türkiye'de çiftçi profilinin değişmeye başladığını belirterek, tarımda sanayileşmeyle birlikte holdinglerin yanı sıra şehirlerde yaşayan şirket müdürleri, doktor, avukat, mühendis, sanayici, tüccar gibi birçok meslek grubundan insanların da tasarruflarını tarım sektöründe değerlendirmeye yöneldiğini sözlerine ekledi.
    
   
alt
alt

Ekleme Tarihi
14.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarım Kredi Kooperatifleri
Link: Türkiye Tarım Kredi kooperatiflerine bu yılın 10 ayında 26 bin yeni...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız