Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Marmarabirlik Zeytin Alimina Devam Ediyor   

MARMARABİRLİK ZEYTİN ALIMINA DEVAM EDİYOR


BURSA (İHA) - Mudanya 150 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, zeytin alım kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Ali Yıldız, 2 Kasım tarihinde başlatılan zeytin alım kampanyası ile ilgili üretecinin merak ettiği konulara açıklık getirdi. Yıldız, 3 merkez depo ve 51 köyde geçici personel ve norm kadroyla alım yapıldığını, bu merkezlere üreticilerin zeytinlerini verebileceğini ifade etti.

5 Kasım tarihine kadar 4 milyon TL tutarında bin ton zeytin teslimatının beklendiğini söyleyen Yıldız, 16 Kasıma kadar yapılan teslimatların ödemelerinin yüzde 60 tutarının 23 Kasımda ödenmesine başlanacağını, daha sonraki zamanlarda her 15 günde bir ödemelerin yapılacağını söyledi. Yıldız. dolu vuruğu zeytinlerin yağlık zeytin fiyatı olan 90 kuruş üzerine Ortak Yardımlaşma Fonu’ndan 30 kuruş eklenerek 120 kuruştan alınacağını açıkladı.
 
Yıldız, “Bu yıl kampanyamızı erken açtık, sebebi ise zeytinlerin dökülmesinden dolayı dibine geçmesin bir an önce havuzlara girsin diye erken hareket ettik. Marmarabirlik yönetimi bu yıl ilk olarak iri zeytine olan talebi göz önüne alarak nihai fiyat açıklaması yaparak tüccarın üretici üzerindeki oyununu bozmuş oldu. Sadece iri zeytini değil her boydan zeytini alacağını açıklayan Marmarabirlik, üreticini mağdur olamaması için gayret gösteriyor. Mutlaka eksikliklerimiz olacaktır bunlar zaman içerisinde mutlaka çözülecektir. Mudanya Kooperatifi olarak 17 bin ton rekolte beyanına karşı kotamız 12 bin tondur, kota aşımı durumunda üreticimizin elinde var olan iri zeytinini üst birliğimizle yapacağımız çalışma sonucunda muhakkak bir sonuç elde edeceğiz” dedi.

Ekleme Tarihi
15.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Marmarabirlik
Link: Marmarabirlik Zeytin Alımına Devam Ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız