Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mudanya'nın Zeytin Alım Kotası Açıklandı

Mudanya 150 Sayılı Zeytin tarım satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, Mudanya'nın bu sene zeytin alım kotasının 12 bin ton olduğunu söyledi.


Yıldız, zeytin alım kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada, Kasım tarihinde başlayan kampanya ile ilgili zeytin alımının 3 merkez ve 51 köyden yapıldığını belirterek, üreticinin 17 bin mahsul taahhüdü verdiğini ancak Mudanya'nın kotasının 12 bin ton olduğunu ifade etti.

15 Kasım tarihine kadar 4 milyon lira tutarında zeytin teslimatının beklendiğini söyleyen Yıldız, 16 Kasıma kadar yapılan teslimatların ödemelerinin yüzde 60 tutarını 23 Kasım'da ödenmesine başlanacağı ve her 15 günde bir ödemelerin yapılacağı bilgisini verdi.

Yıldız ayrıca dolu vuruğu zeytinlere yağlık zeytin fiyatı olan 90 kuruş üzerine Ortak Yardımlaşma Fonu'ndan 30 kuruş destek sağlanarak 120 kuruştan alımların sağlandığını açıkladı.

Yıldız, bu yıl kampanyayı erken açtıklarını vurgulayarak, "Zeytinlerin dökülmesinden dolayı dibine geçmeden biran önce havuzlara girsin diye erken hareket ettik. Marmarabirlik yönetimi bu yıl ilk olarak iri zeytine olan talebi göz önüne alarak nihai fiyat açıklaması yaparak tüccarın üretici üzerindeki oyununu bozmuş. Mudanya Kooperatifi olarak 17 bin ton rekolte beyanına karşı kotamız 12 Bin tondur, kota aşımı durumunda üreticimizin elinde var olan iri zeytinini üst birliğimizle yapacağımız çalışma sonucunda muhakkak bir sonuç elde edeceğiz. Bu yıl kampanya döneminin hayırlı, Uğurlu ve Bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu.(AA)

Ekleme Tarihi
15.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Mudanya, Zeytin Alım Kotası Açıklandı, zeytin
Link: Mudanya'nın Zeytin Alım Kotası Açıklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız