Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yalova'nin Verimlilik Haritasi Çikariliyor

(İHA) - Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Gübretaş firması ortaklaşa yürüttükleri çalışma ile Yalova'nın toprak verimliliği haritasını çıkaracak. Bu harita sayesinde nerede ne tür bir gübreleme yapılacağı tespit edilecek.

Yalova'da tarımın daha verimli yapılmasına katkı sağlayacak bir proje hayata geçirildi. Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Gübretaş firmasının ortaklaşa yürütecekleri çalışma ile ilin toprak verimliliği haritası çıkartılacak. Öncelikle tarımın ağırlıklı olarak yapıldığı Çiftlikköy ve Altınova ilçelerinde çalışmalara başlandı. Buradan alınacak örnekler laboratuar ortamında bir çok testten geçirilecek. Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise proje ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Etkili bir gübre kullanımı ve gübrelemeden beklenen yararı sağlamak için toprakların bitki besin elementleri ihtiyacını doğru olarak tespit etmek için ülke topraklarımızın coğrafi bölgelere göre makro ve mikro besin elementleri açısından verimlilik durumunu tespit yolu ile Gübretaş firmasının başlattığı çalışmalar ilimizde de başlamıştır. İlimizin topraklarını taramak amacıyla ilk olarak Çiftlikköy ve Altınova ilçelerinde başlattığı çalışmalar da farklı noktalardan 28 adet toprak numune alınmıştır.

Çalışmalar sonucunda, tüm ülkemizde olduğu gibi, ilimizin tarım bölgelerinde uygun ürünlerinin ekilmesi ve bu ürünlere uygun gübre kullanımı ile problemli arazilerin tespit edilerek, problemlerin çözümüne ve alternatif ürün ekimine katkı sağlanması hedefleniyor. Böylece sektörün daha iyi işleyebilmesi açısından, uygun zirail politikalar belirlenecek, uygulayıcılara en doğru bilgilerin sunulabilmesi içina 'tarımsal veri tabanı' oluşturulacak. Bu çalışmalara diğer ilçelerimizde de devam edilecektir".
alt
alt

Ekleme Tarihi
17.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yalovanin Verimlilik Haritasi Çikariliyor
Link: Yalova'nin Verimlilik Haritasi Çikariliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız