Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yoncalı Barajı 

Yoncalı Barajı'na su bitince izin çıktı!

Fikri 36 yıldır, yapım süreci ise 20 yıldır gündemde olan Yoncalı Barajı için nihayet ihaleye çıkılıyor. Ama derenin altından çok su aktığını söyleyen köylü mutsuz!


Yılan hikâyesine dönen Yoncalı Barajı konusunda, yıllar sonra nihayet yeni bir açıklama geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Malatya ’nın Arguvan ilçesine yapılmak istenen Yoncalı Barajı’nın 2013 Mart sonuna kadar ihalesinin gerçekleştirileceğini açıkladı. Kararın CHP milletvekilleri Veli Ağbaba ve Mevlüt Aslanoğlu’nun girişimleri sonucu alındığı belirtildi.

Ancak yörede yılların pek çok şeyi değiştirdiğini söyleyen köylüler ise mutsuz ve umutsuz. Yoncalı Muhtarı Mehmet Ali Teker “Yapılmasını istemiyorum. Bütün köy istemiyor. Burası deprem olsa silkeleniyor. Alt tarafta Arapgir’e kadar 10 köy var. Köylerin hepsi su altında kalır. Ayrıca 36 sene önceki su bugünkünün üçte biri ancak var” dedi.

Teker’in verdiği bilgiye göre yıllardır seçim propagandası olan baraj köylüye sadece mutsuzluk vermiş: “Yıkıldı yıkılacak evlerde oturuyoruz. Tapulu arazimiz su altında kalacağı için ev yapmamız yasak. Arazilerin üçte biri istimlak oldu. Kimi parasını aldı; kimi alamadı. Şimdi köyde 12 hane var. Burası eskiden Nüfus Müdürlüğü, ortaokulu olan bir yerdi. Baraj sevdası ortaya çıkınca herkes çekilmeye başlamış. Son birkaç senedir bir bölümü geri dönmek istiyor; ama baraj yüzünden dönemiyorlar.”

Yoncalı Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği de bölge 1. derecede deprem bölgesi olduğu, 1.500 bitki çeşidini barındırdığı ve baraj bölgenin iklimini değiştireceği için projeye karşı.

Ekleme Tarihi
20.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yoncalı Barajı, su, sulama
Link: Yoncalı Barajı'na su bitince izin çıktı!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız