Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Agrovita, pürede iddialı 

Agrovita, pürede iddialı

Her türlü sebze ve meyve püresi yaptıklarını belirterek, ürünlerini meyve suyu sektörüne sunduklarını söyledi.


BALIKESİR - Agrovita Genel Müdür Yardımcısı Can Aydemir, her türlü sebze ve meyve püresi yaptıklarını belirterek, ürünlerini meyve suyu sektörüne sunduklarını söyledi. Aydemir, “Şu ana kadar şeftali ve domates püresi yaptık ve büyük meyve suyu fabrikalarına satış gerçekleştirdik. Makine ve ekipman parkını dünyanın en büyük makine üreticisi olan İtalyan bir firmadan sağladık. Agrovita olarak CFT’nin geliştirdiği son teknoloji olan MixFlow evaporasyon sistemini günlük bin 200 ton hammadde kapasitede kullanıyoruz” dedi.

Aydemir, Agrovita olarak domates salçasının yanı sıra meyve pürelerini de yapılabildiklerinin altını çizid. Özellikle şeftali püresinde önemli bir pazar payına sahip olduklarını anlatan Aydemir, genellikle Aydın, Manisa, Bursa ve Balıkesir’de şeftali üretiminin oldukça fazla olduğuna değindi. Aydemir, ”Fabrikamız konum olarak burada tam merkezde kalıyor. Balıkesir’de hammaddeye yakınız” diye konuştu.

Aydemir, 50 dönümlük bir arazi üstünde üretim yapıklarını ve bu üretimlerinde çeşitli tohum firmalarıyla işbirliği yaparak, 25 farklı domates çeşidini yetiştirebildiklerinin altını çizdi. Aydemir, bu sistemle bir dönümde 12 ton verim aldıklarını belirtti. Arazi üzerinde doğru tarımla birlikte damlama sulama sistemiyle sulama işlemi gerçekleştirerek; ekim ve hasat gibi işlemler son sistem makinelerle yaptıklarını anlatan Aydemir, bu sayede zararı minimuma indirdiklerini ileri sürdü.

Bu yıl için yatırımda hassas davranıp, meyve işleyebilen bir sisteme önem verdiklerini açıklayan Aydemir, “Biz yapmış olduğumuz yatırımların sonucundaki iyileştirmeyle beraber çok daha az elektrik harcayarak, çalışmaktayız. Sözleşmeli tarıma firma olarak önem veriyoruz. Bu yıl 350 çiftçi ile sözleşme yaptık bu sayı ilerideki yıllarda daha da artacak. Bölgedeki sözleşmeli tarımı canlandırdık. Fide ve tohum dağıtımı yaptık. Çiftçilere nasıl daha fazla ve doğru şekilde üretim yapabilecekleri hakkında eğitimler verdik” ifadelerini kullandı. Firmalarının sezonda 50 bin ton domates işlemek istediğini sözlerine ekleyen Aydemir, bu sezonda 42 bin ton domates işlediklerini hatırlattı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Agrovita, püre,
Link: Agrovita, pürede iddialı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız