Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
DOMATEXPO Fuarı 

DOMATEXPO Fuarı'na doğru -22 Kasım Perşembe günü Kumluca'da açılacak DOMATEXPO Fuarı hazırlıkları sürüyor -Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya: -''DOMATEXPO Fuarı, Kumluca'nın Türkiye ve dünyaya açılan en önemli kapısı olacak'' -MSK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kolcuoğlu: -''DOMATEXPO Fuarı ile domates üreticisi, sektörü ve tüketiciyi bir araya getirmeyi hedefliyoruz'' 

ANTALYA (A.A) - Kumluca'da 22 Kasım Perşembe günü açılacak domates ürün bazlı ihtisas fuarı için hazırlıkların sürdüğü bildirildi.
 
     Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek olan, ürün bazlı ihtisas fuarı DOMATEXPO için çalışmalar sürüyor. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve DOMATEXPO fuar organizasyon şirketi Genel Müdürü Mehmet Sedat Kolcuoğlu, fuarın gerçekleştirileceği Kumluca Toptancı Hali'nde yapılan çalışmaları inceledi.

     Fuarın yapılacağı toptancı halinin üzerinin uzay çatı sistemiyle kapatılması ve fuar stantlarının kurulmasının perşembe gününe kadar tamamlanacağı belirtildi. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, organizasyonda herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için ekiplerin gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

     DOMATEXPO Fuarı'nın Kumluca'nın markalaşması yönünde çok önemli olduğunu vurgulayan Çetinkaya, ayrıca fuarın bir başka amacının sera ve domates üretimiyle öne çıkan Kumluca'nın üretim modelinin tüketiciye anlatılması olduğunu belirtti.

     Fuar ile sektörün sorunlarının da ele alınacağını bildiren Çetinkaya, fuar kadar bakanlığın başlatacağı ve Türkiye'de pilot uygulamanın Kumluca'da gerçekleştirileceği zirai ilaç atıklarını toplanması projesinin tarım sektörüne kazandırılacağını kaydetti.

     Çetinkaya, şöyle konuştu:

     ''Bugüne kadar Kumluca'da birçok yenilikler yapıldı. Özellikle seracılık ve domates üretimi konusunda ilçemizin adını Türkiye ve dünyaya duyurmaya çalıştık. Bundan sonra DOMATEXPO Fuarı Kumluca'nın Türkiye ve dünyaya açılan en önemli kapısı olacak. Bu fuarla üreticimizi, üretimimizi anlatacağız, sektörü ve sorunlarını konuşarak tüketicinin beklentilerini öğrenmiş olacağız. İnşallah Türkiye'de bir ilk olan fuarımız, ilçemize, bölgemize ve Türkiye'ye hayırlı olur.''

     Fuar organizasyon şirketi MSK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sedat Kolcuoğlu da fuar organizasyonuyla ilgili bugüne kadar yürüttükleri çalışmaları anlattı.

     Fuar açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katılmasının beklendiğini ifade eden Kolcuoğlu, ayrıca fuar süresince yapılacak panel, seminer, toplantı ve çalıştaylarla domates üretiminin tüm yönlerinin ele alınacağını dile getirdi.

     ''DOMATEXPO Fuarı ile domates üreticisi, sektörü ve tüketiciyi bir araya getirmeyi hedefliyoruz'' diyen Kolcuoğlu, şunları söyledi:
     ''50-55 yıllık örtü altı üretim tecrübesiyle, domatesin en önemli üretim merkezlerinden olan ve üretim teknolojilerinin ülkeye girdiği ilk yer Kumluca'da düzenlenen DOMATEXPO Fuarı'nın amacı önce yurt içinde, sonra da bütün dünyada domates üzerinde çalışan profesyonelleri bir araya getirmek. DOMATEXPO bu amaçla, domatesle ilgilenen herkesi Kumluca'da ağırlayacak. Şu ana kadar fuar için 48 ayrı stantta, toplam 68 firma katılım için yer ayırttı. Ayrıca bu yıl ilk defa gerçekleştirilen fuarın ana temasını 'domates ve çocuk' olarak belirledik. Fuar kapsamında 'Yurt içi Domates Pazarı ve İhracat Piyasalarının Beklentileri' konulu panel de düzenlenecek.''
    
 

Ekleme Tarihi
20.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: DOMATEXPO ,kumluca,domates fuarı
Link: DOMATEXPO Fuarı'na doğru




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız