Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Zeytincilik sektörü ihracat hedefinin yol haritasını Güre’de çizecek

İZMİR (CİHAN)- Zeytincilik sektörüne son 10 yılda büyük yatırım yapan Türkiye, 2023 yılında 3,8 milyar dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihraç etmeyi ve dünyanın ikinci büyük üretici ülkesi olmayı hedefliyor.
 
Ülkenin zeytin ağacı varlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verdiği desteklerle 90 milyondan 170 milyona ulaştı. Türk zeytin ve zeytinyağı sektörü, 23-25 Kasım 2012 arasında Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde, "2023 Yılı İhracat Hedefleri Çerçevesinde Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü" konulu panelle yol haritasını belirlemek üzere toplanıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, sektöre yapılan yatırımların heba olmaması için ortak bir yol haritası belirlemesinin zorunluluk haline geldiğini, bu amaçla bütün tarafların katılacağı bir toplantı yapacaklarını kaydetti. Zeytinciliğin son dönemde fikir ayrılıklarıyla gündeme gelmesinden memnun olmadıklarını ifade eden Güreli, “Sektördeki bu fikir ayrılıkları, zeytincilikle ilgili politika belirleyen siyasilerin olumlu karar alma süreçlerini de sekteye uğratıyor. Taraflar olarak uzlaşamadığımız konuları bırakıp uzlaşabildiğimiz konuları öne çıkarmak istiyoruz. Sofralık zeytine prim verilmesi, zeytinyağında da kiloda 50 kuruş olan primin en azından 1 liraya çıkarılması, iç tüketimi arttırma, modern üretim tekniklerini uygulama ve daha birçok konuda herkes mutabık.” diye konuştu.

Söz konusu toplantıya katılacak kişiler, aynı zamanda zeytin hasat edip zeytinyağının üretim aşamalarını da görecek. CİHAN

Ekleme Tarihi
21.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Zeytincilik sektörü, ihracat, Güre, zeytin, zeytincilik
Link: Zeytincilik sektörü ihracat hedefinin yol haritasını Güre’de çizecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız